Orkaitėje kepta kalakuto blauzdelė su svogūnais
Kategorija: Mėsos patiekalai / Kalakutiena
Aš labai mėgstu tokį lėtą namų maistą, kai gali įdėti į orkaitę ir pamiršti, iki tol kol iškeps. Būtent šitaip ruošime ir šią kalakuto blauzdelę. Taip iškepta blauzda labai tiks ir įvairioms šventėms: Kalėdoms, Velykoms ar Naujiems metams ar net gimtadieniui.
1. Pirmiausia kalakuto blauzdą įtrinkite susmulkinto česnako, druskos, pipirų, čiobrelio, medaus bei obuolių acto mišiniu.
2. Palikite marinuotis maždaug 12 valandų, arba tiesiog per visą naktį.
3. Po to svogūnus nulupkite.
4. Supjaustykite svogūnus pusžiedžiais.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
6. Pakepinkite svogūnus, kad šie gražiai apskrustų.
7. Svogūnus sudėkite į kepimo indą. Pabarstykite šalavijo lapeliais ir druska.
8. Uždėkite kalakuto blauzdelę.
9. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 90 minučių. Indą iš pradžių uždenkite su folija, o likus iki kepimo pabaigos maždaug 15 minučių, foliją nuimkite ir pabaikite kepti, kad gražiai apskrustų. Patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- kalakuto blauzdos: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- obuolių actas: 1 valgomojo šaukšto
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- džiovintas čiobrelis: žiupsnio
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- svogūnai: 3 dideli (~1 kilogramo)
- alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
- džiovintas šalavijas: 1 saujelės (galima naudoti ir šviežią)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kalakuto blauzdą įtrinkite susmulkinto česnako, druskos, pipirų, čiobrelio, medaus bei obuolių acto mišiniu.
2. Palikite marinuotis maždaug 12 valandų, arba tiesiog per visą naktį.
3. Po to svogūnus nulupkite.
4. Supjaustykite svogūnus pusžiedžiais.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
6. Pakepinkite svogūnus, kad šie gražiai apskrustų.
7. Svogūnus sudėkite į kepimo indą. Pabarstykite šalavijo lapeliais ir druska.
8. Uždėkite kalakuto blauzdelę.
9. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite maždaug 90 minučių. Indą iš pradžių uždenkite su folija, o likus iki kepimo pabaigos maždaug 15 minučių, foliją nuimkite ir pabaikite kepti, kad gražiai apskrustų. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
kalakutas, mesa, keptas kalakutas, kalakuto blauzdele, svogunai, blauzdele, kepta blauzdele, kalakutiena, medus, actas
tortilija su kalakutiena ir troškintais kopūstais
Kepta višta kamado kepsninėje
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Kiaulienos karka be kaulo troškinta obuolių sultyse
Kepti vištienos sparneliai kamado kepsninėje
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS
Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Daržovių mišrainė žiemai
Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais
Marinatas armėniškiems šašlykams.
Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais
MARINATAS SU APELSINAIS VIŠTIENAI
Kepti vištienos gabaliukai garstyčių marinate
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Silkė su karamelizuotais svogūnais ir spanguolėmis
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Aštrūs kalakutienos taco
Kalakutienos ir ryžių troškinys
Mėsa, troškinta obuolių sultyse
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS