Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis
Kategorija: Užkandžiai / Jautiena, veršiena
- Reikes:
- 1 jaučio liežuvis ~2kg
- 1v.š. druskos
- 1v.š. cukraus
- 5 smulkiai kapotos česnako skiltelės
- 10 kadagio uogų
- 5 gvazdikėliai
- 5 juodieji pipirai
- Virimui: 3 lauro lapai
- 1 svogūnas
- 2 skiltelės česnako
Liežuvį įtrinti susmulkintais česnakais druska ir cukrumi. Apiberti kadagiais, gvazdikėliais ir pipirais.
Marinuoti apie parą šaldytuve.
Liežuvį perkelti į puodą. Užpilti vandeniu, kad apsemtų. Užvirti. Pusvalandį pavirus, jeigu reikia, nugraibyti putas. Sudėti likusius prieskonius: lauro lapus, česnaką, svogūną ir kitus pasirinktus prieskonius. Paragauti ar vanduo pakankamai sūrus, jai reikia dar pagardinti druska.
Virti ant vidutinės kaitros apie 2-3 valandas. Peiliu patikrinti, kai jis lengvai sminga į mėsą. Tuomet išvirus.
Karštą liežuvį perlieti šaltu vandeniu ir iš karto nulupti odą. Jai liežuvis išviręs pilnai, oda lupasi labai lengvai.
Atvėsinti sultinyje, kuriame virė.
Pravėsusį supjaustyti.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
keptos anties receptas
Šaltiena
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Bulvinukai su miško grybais
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Kopūstainis
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Šašlykai greituoju būdu..
Ukrainietiškai troškinta kiauliena
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!
Šventėms – tortas „Snickers“
Klasikinis medaus tortas
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
Universalus marinatas mėsai ir paukštienai kepant ant grilio - labai skanus!
Vištiena marinuota jogurte su česnaku bei kariu