Veršienos guliašas su džiovintais baravykais ir pilno grūdo spagečiais
Kategorija: Jautiena, veršiena
Jeigu norisi sotaus ir labai gardaus patiekalo, šis veršienos guliašas yra būtent Jums.
1. Iš pradžių džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu bei palikite išbrinkti pusvalandžiui.
2. Tuomet veršieną supjaustykite kubeliais, pasūdykite, užberkite prieskoninių žolelių, pipirų bei susmulkintų česnakų.
3. Tada įdėkite vieną šaukštą dižono garstyčių bei viską gerai išmaišykite. Palikite mėsą maždaug pusvalandžiui "pailsėti".
4. Per tą laiką supjaustykite šiaudeliais morkas ir išmirkusius grybus.
5. Po to mėsą apkepkite ant sviesto. Kai jau mėsa gražiai apkeps, sudėkite ją į puodą. Ten pat sudėkite morkas ir džiovintus baravykus.
6. Viską užpilkite 2 stiklinėmis vandens ir troškinkite maždaug 60 minučių. Prieš pabaigą įdėkite grietinę ir susmulkintus žalumynus.
7. Patiekite su išvirtais pilno grūdo spageti makaronais. Skanaukite!
Ingredientai
- veršiena: 500 gramų
- morkos: 2
- česnakas: 2-3 skiltelių
- džiovinti baravykai: 1 saujelės
- sviestas: 1 šaukšto
- grietinė: 2 šaukštų
- dižono garstyčios: 1 šaukšto
- rozmarinas
- čiobrelis
- bazilikas
- druska
- pipirai
- krapai
- svogūnų laiškai
- pilno grūdo spageti makaronai (išvirti pagal instrukcijas ant pakuotės)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu bei palikite išbrinkti pusvalandžiui.
2. Tuomet veršieną supjaustykite kubeliais, pasūdykite, užberkite prieskoninių žolelių, pipirų bei susmulkintų česnakų.
3. Tada įdėkite vieną šaukštą dižono garstyčių bei viską gerai išmaišykite. Palikite mėsą maždaug pusvalandžiui "pailsėti".
4. Per tą laiką supjaustykite šiaudeliais morkas ir išmirkusius grybus.
5. Po to mėsą apkepkite ant sviesto. Kai jau mėsa gražiai apkeps, sudėkite ją į puodą. Ten pat sudėkite morkas ir džiovintus baravykus.
6. Viską užpilkite 2 stiklinėmis vandens ir troškinkite maždaug 60 minučių. Prieš pabaigą įdėkite grietinę ir susmulkintus žalumynus.
7. Patiekite su išvirtais pilno grūdo spageti makaronais. Skanaukite!
Raktažodžiai:
veršiena, morkos, guliasas, baravykai, spageciai, sviestas, grietine, garstycios, pipirai, krapai
Troškinys su kiauliena, džiovintais baravykais ir raudonuoju vynu
Bulvienė su džiovintais grybais
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Grikių blynai su baravykais
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Kiaulienos kumpio guliašas su džiovintomis slyvomis
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
Vengriškas jautienos guliašas kazane
Stirnienos mėsos troškinys
Senoviškai marinuoti baravykai
Pyragėliai su džiovintais grybais
Veršienos kepsneliai, kepti orkaitėje
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Šernienos guliašas
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU
AVIENOS SRIUBA
Makaronai su vištiena ir pievagrybiais
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Dideli cannelloni įdaryti makaronai su faršu troškinti grietinėlėje - keptuvėje
Ypatingo skonio silkė su baravykais