CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir kopūstų salotomis

Paskelbė:
01 Birželio 2022
Ar norisi savo vištienos patiekalų sąraše turėti naują mėgstamiausią patiekalą? Karšti ir labai skaniai iškepti vištienos sparneliai su bulvių bei šviežių daržovių salotomis, kurios pagardintos žaliųjų citrinų bei prieskoninių žolelių padažu - idealus skonių derinys. Bėkite išmėginti jau šiandien!



Ingredientai



  • Vištienos sparneliams:
    • vištienos sparneliai: 800 gramų
    • "Santa Maria" Cajun prieskonių mišinys: 3 valgomųjų šaukštų
    • "Santa Maria" prieskonių mišinys su aitriosiomis paprikomis: pagal skonį
    • "Santa Maria" akmens druska: pagal skonį
  • Bulvių salotoms:
    • bulvės: 12
    • kiaušiniai: 3
    • saliero stiebai: 2
    • svogūnų laiškai
    • majonezas: ~250 mililitrų
    • pipirai: pagal skonį (naudoju "Santa Maria" Tellicherry)
    • akmens druska: pagal skonį (naudoju "Santa Maria")
  • Kopūstų salotoms:
    • savojiniai kopūstai: 100 gramų
    • kopūstai: 0,5 galvos (mažos)
    • morkos: 3
    • raudonieji svogūnai: 0,5
    • ridikėliai: 6

Recepto paruošimas



1. Vištienos sparneliai: Pirmiausia nusausiname vištienos sparnelius su popieriniu rankšluosčiu.
2. Tada apibarstome "Santa Maria" CAJUN prieskonių mišiniu ir patriname, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant vištienos sparnelių.
3. Palaikome šaldytuve bent keletą valandų arba per visą naktį.
4. Po to įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
5. Išimame vištų sparnelius ir palaikome kambario temperatūroje. Truputį apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
6. Patarimas: Jeigu norisi dar stipresnio skonio, pabarstome prieskonių mišiniu su aitriosiomis paprikomis "Chili Explosion".
7. Tuomet sudedame vištienos sparnelius ant kepimo skardos vienu sluoksniu.
8. Įdedame skardą į orkaitę ir kepame maždaug 40-45 minutes.
9. Iškepusius vištienos sparnelius sudedame ant serviravimo lėkštės ir patiekiame su salotomis ir duonos rieke.
10. Bulvių salotos: Išverdame bulves šiek tiek pasūdytame vandenyje. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos sudedame į vandenį kiaušinius ir verdame iki galo.
11. Nupilame vandenį nuo išvirtų bulvių. Leidžiame išvirtiems kiaušiniams šiek tiek atvėsti.
12. Bulves supjaustome maždaug 2x2 centimetrų dydžio gabaliukais.
13. Nulupame kiaušinius ir stambiai supjaustome.
14. Įdedame mėgstamą majonezą, pabarstome druska bei juodaisiais pipirais.
15. Atsargiai sumaišome visas salotų sudedamąsias dalis. Pagal skonį dar šiek tiek apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
16. Jeigu norisi česnako skonio, pagardiname Santa Maria prieskonių mišiniu su paskrudintais česnakais bei pipirais. Patiekiame šias salotas kambario temperatūros.
17. Kopūstų salotos: Nupjauname žaliojo kopūsto kotą. Nuplauname kopūstą šaltu vandeniu bei nusausiname.
18. Kopūstą supjaustome plonomis juostelėmis.
19. Nulupame morkas bei supjaustome ilgais plonais šiaudeliais.
20. Nulupame bei supjaustome svogūną plonais griežinėliais.
21. Tada supjaustome ridikėlius plonais griežinėliais.
22. Sumaišome visas daržoves dideliame dubenyje.
23. Padažas (jeigu norisi): Sumaišome žaliuosius svogūnus bei baltojo vyno actą: paliekame maždaug 60 sekundžių pastovėti.
24. Tada supilame alyvuogių aliejų, medų, smulkiai pjaustytas prieskonines žoleles bei žaliųjų citrinų sultis. Viską sumaišome.
25. Pabarstome druska bei juodaisiais pipirais.
26. Užpilame padažą ant salotų bei gerai išmaišome.
27. Sudedame salotas į patiekimo indą. Skanaus!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: