JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS

Kategorija: Grybų patiekalai / Jautiena, veršiena


JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

    • jautiena: 500 gramų
    • morkos: 2-3 (didelių)
    • konservuotos pupelės pomidorų padaže: 200 gramų
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • svogūnų milteliai: 1 šaukšto
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • miltai: 1-2 šaukštų
  •  Marinatui:
    • garstyčios: 1 šaukšto
    • citrinos sultys: 1 šaukšto
    • bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
    • raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • pipirai: žiupsnelio
    • aliejus: poros šaukštų
  1. Pirmiausia iš visų nurodytus ingredientų paruošiame marinatą. Aliejaus pilame tiek, kad gautume nepernelyg tirštą marinatą. Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais, ant jos užpilame marinatą, gerai išmaišome bei palikti marinuotis mažiausiai porai valandų.
  2. Tuomet keptuvėje aliejuje and gana didelės ugnies apkepiame mėsos gabaliukus, kad jie šiek tiek apskrustų. Mėsą dedame į puodą, o toje pačioje keptuvėje apkepiname šiaudeliais supjaustytas morkas su svogūnų milteliais bei susmulkintu česnaku. Morkas taip pat dedame į puodą.
  3. Tada viską užpilame vandeniu bei troškiname maždaug 30-60 minučių, priklausomai nuo troškinamos mėsos kietumo. Po to į puodą dedame stambiai supjaustytus pievagrybius, pupeles, paskaniname druska (jeigu trūksta ir pipirais) ir dar patroškiname maždaug 20 minučių. Jei troškinant nugaruoja per daug vandens, jo dar įpilame.
  4. Pabaigoje, jeigu padažas kiek per skystas, nedideliame kiekyje troškinio padažo išmaišome miltus, supilame viską į troškinį bei gerai išmaišiusios patroškiname dar 5 minutes. Labai gardu valgyti su bulvių koše bei marinuotais agurkais. Patiekiame ir mėgaujamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: