Čili sriuba
Kategorija: Sriubos / Jautiena, veršiena
Čili sriubą pas mus namuose visada gamino vyrai. Matyt dėl to visada galvojau, kad menas yra ją gaminti. Kelis kartus tiesiog stebėjau, paskui pradėjau klausinėti kokia tvarka ingredientai dedami ir galų gale nusprendžiau pati pamėginti. Gavosi puikiai!! Pabandykite ir Jūs.
1. Pirmiausia jautienos faršą padruskiname, papiriname, apibarsome mėgstamais maltos mėsos prieskoniais arba džiovintomis prieskoninėmis žolelėlims.
2. Rekomendacija: Čili sriuba gausis skanesnė, jeigu naudosite savo pačių namie sumaltą kiaulienos faršą, o ne pirktinį, su juo rezultatas nebūna toks geras. :)
3. Tuomet svogūnus supjaustome.
4. Česnakus sutriname (arba smulkiai sukapojame)
5. Truputį apkepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
6. Po to sudedame faršą, smulkiai supjaustytą čili pipirą (arba suberiame čili miltelius), susmulkintą papriką bei viską kartu kepiname maždaug 15 minučių.
7. Tada į puodą sudedame apkepintą faršą, supilame pomidorų pastą. Pomidorus patraiškome šaukštu, šakute arba tiesiog truputį pasmulkint bei sudedame į puodą ir dar patroškiname.
8. Paskui, priklausomai nuo to, kaip mėgstate šį troškinį, galima visą masę pertrinti trintuvu (blenderiu) arba palikti taip, kaip yra. Aš nesu didelė paprikų mėgėja, todėl visada sutrinu sriubą, kad man kuo mažiau jaustųsi raudonoji paprika. Tačiau trinti šią sriubą tikrai nėra būtina.
9. Pabaigoje sudedame nusausintas pupeles, įberiame saldžiosios paprikos bei kitų prieskoninių žolelių ir dar truputį paverdame.
10. Karštą sriubą supilstome į dubenelius ir, jei mėgstate/norisi, užbarstome ant viršaus sutarkuoto fermentinio sūrio.
11. Patiekiame su skrudinta balta česnakine duona, prancūziška duona su česnakiniu sviestu arba su paprastu, truputį apskrudintu batonu. Skanaujame!
Ingredientai
- jautienos faršas: 400 gramų
- svogūnai: 2
- česnakas: 4 skiltelių
- raudonosios paprikos: 1
- konservuotos raudonosios pupelės: 2 skardinės
- konservuoti pomidorai be odelių savo sultyse: 2 skardinių
- pomidorų pasta: 2 stiklinių
- alyvuogių aliejus: šlakelio (kepimui)
- druska
- pipirai
- džiovintas raudonėlis: 2 arbatinių šaukštelių
- džiovintas bazilikas: 2 arbatinių šaukštelių
- mėgiami prieskoniai maltai mėsai: 1-2 arbatinių šaukštelių (naudojau įvairių žolelių mišinį)
- čili pipirai: 2 cm (galite dėti mažiau arba pakeisti 1-2 a. š. maltais čili prieskoniais, priklausomai nuo to, kaip aštriai mėgstate)
- saldžiosios paprikos milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- džiovinti raudonėliai: 1 arbatinio šaukštelio
- tarkuotas fermentinis sūris: poros saujų (neprivaloma)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia jautienos faršą padruskiname, papiriname, apibarsome mėgstamais maltos mėsos prieskoniais arba džiovintomis prieskoninėmis žolelėlims.
2. Rekomendacija: Čili sriuba gausis skanesnė, jeigu naudosite savo pačių namie sumaltą kiaulienos faršą, o ne pirktinį, su juo rezultatas nebūna toks geras. :)
3. Tuomet svogūnus supjaustome.
4. Česnakus sutriname (arba smulkiai sukapojame)
5. Truputį apkepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
6. Po to sudedame faršą, smulkiai supjaustytą čili pipirą (arba suberiame čili miltelius), susmulkintą papriką bei viską kartu kepiname maždaug 15 minučių.
7. Tada į puodą sudedame apkepintą faršą, supilame pomidorų pastą. Pomidorus patraiškome šaukštu, šakute arba tiesiog truputį pasmulkint bei sudedame į puodą ir dar patroškiname.
8. Paskui, priklausomai nuo to, kaip mėgstate šį troškinį, galima visą masę pertrinti trintuvu (blenderiu) arba palikti taip, kaip yra. Aš nesu didelė paprikų mėgėja, todėl visada sutrinu sriubą, kad man kuo mažiau jaustųsi raudonoji paprika. Tačiau trinti šią sriubą tikrai nėra būtina.
9. Pabaigoje sudedame nusausintas pupeles, įberiame saldžiosios paprikos bei kitų prieskoninių žolelių ir dar truputį paverdame.
10. Karštą sriubą supilstome į dubenelius ir, jei mėgstate/norisi, užbarstome ant viršaus sutarkuoto fermentinio sūrio.
11. Patiekiame su skrudinta balta česnakine duona, prancūziška duona su česnakiniu sviestu arba su paprastu, truputį apskrudintu batonu. Skanaujame!
Raktažodžiai:
jautiena, jautienos patiekalai, cili sriuba, sriuba, astri sriuba, farsas, pomidoru pasta, bazilikai, suris
čili sriuba / troškinys su faršu
SAUSAS MARINATAS KIAULIENAI
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
AŠTRI POMIDORŲ SRIUBA | RECEPTAS
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
Krevetės su česnaku ir čili
Čili sriuba su faršu
Azijietiški makaronai su krevetėmis
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Aštri daržovių sriuba
Šokoladinis pyragas keptas puodelyje - mikrobangėje
Greita pomidorų salsa
Vieno kąsnio ruginiai krepšeliai su menkės ikrais