Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis

Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis

Paskelbė:

Ilgai orkaitėje keptas jautienos kumpis – tai išskirtinis ir sodrus patiekalas, kurio skonis ir tekstūra tikrai paliks įspūdį. Šis receptas ne tik puikiai tinka ypatingoms progoms, bet ir lengvai paruošiamas, užtikrinant, kad kiekvienas gabaliukas bus sultingas ir pilnas skonio. Svarbiausia šiame recepte yra ilgas kepimo laikas, kurio dėka mėsa tampa ypač švelni, o daržovės (bulvės ir morkos) įgauna gilų ir sodrų skonį.

Į šį patiekalą galite įtraukti šviežias žoleles, tokias kaip rozmarinas ir čiobreliai, kurie ne tik suteikia papildomą skonį, bet ir turi naudingų savybių. Mėsą apskrudinę ir sušaldytą, vėl orkaitėje šildydami, sukuriate tobulą harmoniją tarp mėsos ir daržovių.


Naudingos sudedamosios dalys: 

Šiame patiekale dominuoja jautiena, kuri yra puikus baltymų ir geležies šaltinis. Be to, šviežios daržovės, tokios kaip morkos ir bulvės, užtikrina, kad jūsų organizmas gautų būtinas maistines medžiagas, tokias kaip vitaminai A ir C, taip pat kalį, kuris būtinas širdies sveikatai.


Ingredientai

  • jautienos kumpis: 2 kilogramų
  • malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • rūkyta malta raudonoji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • šviežias rozmarinas: 1-2 šakelių
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • vištienos sultinys: 1 kubelio
  • česnakas: 1 galvutės
  • svogūnai: 1
  • bulvės: 4 (vid. dydžio)
  • morkos: 2


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos kumpį nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir iš visų pusių apibarstome abiejų rūšių paprika, čiobreliais, kuminu, druska bei maltais juodaisiais pipirais.

2. Tada į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus ir stipriai įkaitiname, dedame kumpį ir apskrudiname iš visų pusių.

3. Tuomet imame kepimo indą su dangčiu. Ant dugno išdėliojame griežinėliais supjaustytą svogūną, išskirstytas neluptas česnako skilteles, sutrupiname sultinio kubelį, ant viršaus uždedame kumpį, užberiame rozmarino lapelius ir įpilame šilto vandens, kad apsemtų mėsą iki trečdalio ir indą uždengiame dangčiu.

4. Kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 2,5 valandos.

5. Po to sudedame stambiai pjaustytas bulves bei morkas. Dedame dar į orkaitę maždaug valandai.

6. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

7. Patarimas: Kad savo namuose turėtumėte šviežių žolelių, nusipirkę jas užšaldykite. Geriausia laikyti jas indelyje, tada šakelės nesutrupės.