Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais
Kategorija: Receptai Kazane / Jautiena, veršiena
Chašlama yra tokia kaukazietiška sodri tiršta sriuba (gal net primeną troškinį), kurioje puikiai tarpusavyje mėsa ir daržovės. Dažniausia ši sriuba yra gaminama su aviena/ėriena, bet ir jautiena idealiai tinka. Man asmeniškai gal net labiau patinka su šia mėsa, o ir jos man surasti kokybiškos parduotuvėse yra žymiai paprasčiau.
Pačios pagrindinės taisyklės gaminant šį patiekalą - mėsa ant kauliuko, šviežios daržovės ir didelė kompanija. Idealiai tinka iškylai gamtoje, žvejybai ir taip toliau, nes gaminimas yra ganėtinai paprastas, taip pat nereikalauja daug priežiūros. Pamėginkite ir suprasite apie ką aš kalbu!
1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių prireiks gaminant chašlamą sriubą su jautiena.
2. Į kazaną sudėkite jautieną.
3. Tuomet sudėkite bulves.
4. Po to svogūnai.
5. Ir sluoksnis morkų kartu su aitriosiomis paprikomis.
6. Ir tada dar sluoksnis saldžiųjų paprikų.
7. Pabaigai uždenkite sluoksniu pomidorų. Pabarstykite gana gausiai druska ir pipirais
8. Dėkite kazaną ant pakūrento pečiūko, užpilkite alumi. Jei norisi, kad gautųsi labiau kaip sriuba, pilkite dar kiek vandens, kad vos apsemtų.
9. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant minimalios kaitros maždaug 2-3 valandas.
10. Po 2,5 valandos pabarstykite šviežia kalendra, uždenkite dangtį ir patroškinkite dar kelias minutes. Nuėmus dangtį po 10 minučių kvapai pasklis po visą kiemą, net kaimynai subėgs, reiškiasi Chašlama jau paruošta ir galite lepintis. Skanaus!
Pačios pagrindinės taisyklės gaminant šį patiekalą - mėsa ant kauliuko, šviežios daržovės ir didelė kompanija. Idealiai tinka iškylai gamtoje, žvejybai ir taip toliau, nes gaminimas yra ganėtinai paprastas, taip pat nereikalauja daug priežiūros. Pamėginkite ir suprasite apie ką aš kalbu!
Ingredientai
- jautienos šonkauliai: ~2 kilogramų (kaip minėjau labai tinka aviena, iš bėdos tiks net kiauliena)
- bulvės: 1 kilogramo
- saldžiosios paprikos: 2
- minkšti, gerai sunokę pomidorai: 1 kilogramo
- svogūnai: 2 (vidutinio dydžio)
- morkos: 1 (vidutinio dydžio)
- aitrieji pipirai: 2-3 (mėgstantiems aštriau)
- šviesus alus: 1 litro
- druska: ~1 nedidelės saujos
- pipirai: ~septintadalis saujos
Recepto paruošimas
2. Į kazaną sudėkite jautieną.
3. Tuomet sudėkite bulves.
4. Po to svogūnai.
5. Ir sluoksnis morkų kartu su aitriosiomis paprikomis.
6. Ir tada dar sluoksnis saldžiųjų paprikų.
7. Pabaigai uždenkite sluoksniu pomidorų. Pabarstykite gana gausiai druska ir pipirais
8. Dėkite kazaną ant pakūrento pečiūko, užpilkite alumi. Jei norisi, kad gautųsi labiau kaip sriuba, pilkite dar kiek vandens, kad vos apsemtų.
9. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant minimalios kaitros maždaug 2-3 valandas.
10. Po 2,5 valandos pabarstykite šviežia kalendra, uždenkite dangtį ir patroškinkite dar kelias minutes. Nuėmus dangtį po 10 minučių kvapai pasklis po visą kiemą, net kaimynai subėgs, reiškiasi Chašlama jau paruošta ir galite lepintis. Skanaus!
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Jautienos troškinys su raugintais agurkais
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
AVIENOS SRIUBA
Sriuba su porais ir lašiša
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
žuvienė su perlinėmis kruopomis
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Jautienos troškinys su daržovėmis
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
Šaltiena
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
AVIENOS ŠAŠLYKAS
Trinta paprikų sriuba
čili sriuba / troškinys su faršu
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Prancūziška svogūnų sriuba
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
ČENAKAI SU KIAULIENA
Senovinis austriškas guliašas su jautiena