MONGOLIŠKA JAUTIENA
Kategorija: Patiekalai iš jautienos ir veršienos
- jautienos sprandinė: 600 gramų
- krakmolas: 5 šaukštų
- augalinis aliejus: 3 šaukštų
- sojų padažas: 100 mililitrų
- medus: 3 šaukštų
- tarkuotas imbieras: 1 šaukštelio
- česnakas: 3 skiltelių
- čili pipirai: pagal skonį
- svogūnų laiškai
- sezamo sėklos
- Iš pradžių jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis bei sudėkite į maišelį, berkite keturis šaukštus krakmolo ir gerai sukratykite maišelį, kad jautieną gerai pasidengtų krakmolu.
- Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų bei ant stiprios kaitros apkepinkite jautieną, kol mėsa apskrus. Išimkite iš keptuvės bei atidėkite.
- Tada sumaišykite sojų padažą, medų, išspaustus česnakus, imbierą, susmulkintą čili pipirą bei vieną šaukštą krakmolo. Supilkite į keptuvę bei pakaitinkite iki virimo. Sudėkite jautieną bei pamaišykite, kad mėsa gerai pasidengtų padažu.
- Tiekdamos užberkite susmulkintus svogūno laiškus ir sezamo sėklas. Valgykite su virtais ryžiais arba kitu mėgiamu garnyru. Skanaus!
Panašūs receptai
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS
Jautienos antrekotas su traškiais brokoliais ir spalvingomis paprikomis
Jautienos troškinys su daržovėmis
Jautienos befstrogenas su pievagrybiais
Salotos su plėšyta jautiena
Paprastas jautienos ir kopūstų troškinys su konservuotais pomidorais
Vengriškas jautienos guliašas kazane
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Jautienos stroganovas (beef Stroganoff) su grietine ir pomidorų padažu
Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais
Ilgai kepta plėšyta jautiena