Jautienos befstrogenas su pievagrybiais

Kategorija: Jautiena, veršiena


Jautienos befstrogenas su pievagrybiais

Paskelbė:
25 Kovo 2024

Ingredientai


  • jautiena: 500 gramų
  • svogūnai: 2
  • pievagrybiai: ~200-300 gramų
  • grietinė: ~150-200 gramų
  • pomidorų pasta: 1-2 valgomųjų šaukštų (galima keisti 4 valgomaisiais šaukštais pomidorų padažo)
  • miltai: 1 valgomojo šaukšto
  • sviestas: 50 gramų
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: šlakelio
  • petražolės: ryšulėlio



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių jautieną dėkite tarp maistinės plėvelės sluoksnių ir pamuškite virtuviniu plaktuku.

2. Jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis.

3. Tada svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

4. Keptuvėje padažui ištirpinkite maždaug 30 gramų sviesto ir vieną šaukštą aliejaus.

5. Sudėkite supajustytus svogūnus ir pakepinkite maždaug 5 minutes.

6. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis.

7. Suberkite į keptuvę ir pakaitinkite. Suberkite miltus, išmaišykite ir pakaitinkite maždaug minutę.

8. Tuomet sudėkite grietinę ir pomidorų tyrę. Išmaišykite ir pilkite šlakelį vandens. Pakaitinkite maždaug 5 minutes.

9. Kitoje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir supilkite aliejų.

10. Sudėkite jautienos juosteles ir pakepinkite, kol gražiai apskrus. Pagardinkite druska ir pipirais.

11. Jautienos gabaliukus sudėkite į padažą. Viską dar patroškinkite maždaug 10 minučių. Jei jautiena kieta, galite patroškinti šiek tiek ilgiau - maždaug 10-30 minučių.

12. Troškinį pagardinkite druska ir susmulkintomis petražolėmis.

13. Patiekite su bulvių koše, makaronais arba ryžiais. Lepinkitės!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: