Tiršta guliašinė sriuba su kiauliena ir bulvėmis
Kategorija: Kiauliena / Sriubos
Ingredientai
- kiauliena: 700 gramų
- aliejus: šlakelio (kepimui)
- česnakas: 4 skiltelių
- morkos: 2
- bulvės: 2 (didesnės)
- kmynai: 0,5 šaukštelio
- aitrioji paprika: 0,5 šaukštelio
- džiovinti čiobreliai: 0,5 šaukštelio
- daržovių sultinys: 2 litrų
- druska: žiupsnelio
- saldžiosios paprikos: 1
- žalumynai
- pomidorų padažas: kelių šaukštų (arba 1 šaukštas pomidorų pastos)
Recepto paruošimas
1. Pradžioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinama į mažus kąsnio dydžio gabalėlius supjaustyta kiauliena, kol ji gražiai apskrunda ir įgauna auksinę spalvą.
2. Apkepusią kiaulieną sudedame į puodą, kuriame virsime sriubą.
3. Pridedame stambiais gabalėliais supjaustytas bulves, užpilame daržovių sultiniu ir paliekame virti, kol bulvės taps minkštos.
4. Kol verda bulvės su mėsa, keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkintas morkas, česnakus ir papriką, kol daržovės suminkštėja ir išryškėja jų skonis.
5. Įdedame kmynus, džiovintus čiobrelius, druską ir įmaišome pomidorų padažą, viską gerai išmaišome.
6. autą mišinį supilame į puodą su verdančia sriuba.
7. Jei reikia, įpilame papildomo sultinio arba vandens, kad sriuba būtų norimos tirštumo.
8. Dar paverdame apie 10 minučių, paragaujame ir, jei reikia, pridedame papildomų prieskonių.
9. Patiekdami sriubą, ant viršaus užberiame šviežių smulkintų žalumynų. Skanaus!
10. Santrauka: Ši tiršta guliašinė sriuba su kiauliena ir bulvėmis – puikus pasirinkimas sočiam ir šildančiam patiekalui. Joje gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, reikalingų sveikam organizmui. Galite naudoti įvairias ingredientų alternatyvas ir pritaikyti sriubą pagal savo skonį bei poreikius.