Graikiškai įdarytos cukinijos su jautienos faršu, pomidorais ir fetos sūriu

Kategorija: Jautiena, veršiena


Graikiškai įdarytos cukinijos su jautienos faršu, pomidorais ir fetos sūriu

Paskelbė:
10 Lapkričio 2023

Ingredientai

  • cukinijų: 3-4
  • maltos jautienos: 500 gramų
  • svogūnų: 1
  • česnako: 2 skiltelių
  • pomidorų: 8
  • fetos sūrio: 70 gramų
  • alyvuogių: 10 
  • šviežių petražolių
  • mėtos: pluoštelių (jei neturite, galite nedėti)
  • provanso žolelių: 2 valgomųjų šaukštų
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejaus
Sūrio padažui:
  • sviesto: 1 valgomojo šaukšto
  • miltų: 1 valgomojo šaukšto
  • pieno: 300 mililitrų
  • fermentinio sūrio: 75 gramų
  • muskato riešuto


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia cukinijas perpjaukite išilgai pusiau ir išskobkite.

2. Pomidorus nuplikykite ir susmulkinkite.

3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepinkite smulkintus svogūnus bei česnakus.

4. Tada sudėkite mėsą ir apkepkite. Suberkite pusę pomidorų, susmulkintas žoleles ir pusę prieskonių. Išmaišykite ir dar šiek tiek patroškinkite.

5. Iškeptą įdarą nukelkite nuo kaitros, įmaišykite pjaustytas alyvuoges ir sutrupinkite fetos sūrį.

6. Kitame puodelyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, išplakite šluotele, kad neliktų gumuliukų ir užpilkite karštu pienu. Maišykite, kol padažas sutirštės.

7. Suberkite tarkuotą sūrį, pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu.

8. Pomidorų padažui patroškinkite likusius pomidorus, susmulkintas išskobtas cukinijas su likusiu šaukštu Provanso žolelių, įtrupinkite sultinio kubelį.

9. Kai jau daržovės išsitroškina, sutrinkite blenderiu.

10. Pilkite pomidorų padažą ant kepimo formos dugno, sudėkite cukinijas, įdarytas mėsos troškiniu. Ant viršaus užpilkite sūrio padažą.

11. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 55 minutes.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: