Kepta veršienos nugarinė su kaulu, ruošta su česnakiniu padažu

Kategorija: Jautiena, veršiena


Kepta veršienos nugarinė su kaulu, ruošta su česnakiniu padažu

Paskelbė:
17 Rugsėjo 2022
Turiu pripažinti, kad aš savo virtuvėje labiau mėgstu gaminti paprastus patiekalus, kurie neužima daug laiko, bet tuo pačiu yra labai skanūs. Tačiau, kartais būna tokių dienų, kai tiesiog noriu restorano savo virtuvėje. Šį kartą Jums parodysiu kaip tai įmanoma padaryti, iškeptą tobulą veršienos nugarinę su kaulu. Šio patiekalo gamybos išmokau iš savo draugo, kuris dirbo viename Anglijos restorane. Tai vienas tų patiekalų, kur valgai ir pirštelius laižai. Rekomenduoju jau dabar bėgti ir įsigyti veršienos nugarinės, nes ši mėsa tiesiog fantastiška! :)



Ingredientai



  • veršienos nugarinė su kaulu: 600 gramų
  • laimo vaisiai: 1
  • česnakas: 3 skiltelių
  • mirinas: 4 valgmųjų šaukštų
  • ryžių actas: 4 valgomųjų šaukštų
  • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
  • rūkytos paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • džiovinta mėta: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai


Recepto paruošimas



1. Susiruoškite ingredientus, kurių prireiks patiekalo gamybai.
2. Veršienos nugarinę pamarinuokite su rūkyta paprika, mėta, druska, pipiro ir laimo vaisiaus sultimis. Palaikykite maždaug 60 minučių šaldytuve.
3. Sumaišykite užpilą: Tarkuotą česnaką užpilkite ryžiu actu, mirinu, alyvuogių aliejumi, vandeniu (4 šaukštai), įberkite šiek tiek druskos ir pipiro. Gerai išmaišykite ir palike taip pat pastovėti maždaug 60 minučių.
4. Po to pamarinuotą nugarinę iš visų pusių apkepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
5. Keptuvę su apkepta nugarinę dėkite į iki 250 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: