Kepta veršienos nugarinė su kaulu, ruošta su česnakiniu padažu
Kategorija: Jautiena, veršiena
Turiu pripažinti, kad aš savo virtuvėje labiau mėgstu gaminti paprastus patiekalus, kurie neužima daug laiko, bet tuo pačiu yra labai skanūs. Tačiau, kartais būna tokių dienų, kai tiesiog noriu restorano savo virtuvėje. Šį kartą Jums parodysiu kaip tai įmanoma padaryti, iškeptą tobulą veršienos nugarinę su kaulu. Šio patiekalo gamybos išmokau iš savo draugo, kuris dirbo viename Anglijos restorane. Tai vienas tų patiekalų, kur valgai ir pirštelius laižai. Rekomenduoju jau dabar bėgti ir įsigyti veršienos nugarinės, nes ši mėsa tiesiog fantastiška! :)
1. Susiruoškite ingredientus, kurių prireiks patiekalo gamybai.
2. Veršienos nugarinę pamarinuokite su rūkyta paprika, mėta, druska, pipiro ir laimo vaisiaus sultimis. Palaikykite maždaug 60 minučių šaldytuve.
3. Sumaišykite užpilą: Tarkuotą česnaką užpilkite ryžiu actu, mirinu, alyvuogių aliejumi, vandeniu (4 šaukštai), įberkite šiek tiek druskos ir pipiro. Gerai išmaišykite ir palike taip pat pastovėti maždaug 60 minučių.
4. Po to pamarinuotą nugarinę iš visų pusių apkepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
5. Keptuvę su apkepta nugarinę dėkite į iki 250 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Ingredientai
- veršienos nugarinė su kaulu: 600 gramų
- laimo vaisiai: 1
- česnakas: 3 skiltelių
- mirinas: 4 valgmųjų šaukštų
- ryžių actas: 4 valgomųjų šaukštų
- alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
- rūkytos paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- džiovinta mėta: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska
- malti juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Susiruoškite ingredientus, kurių prireiks patiekalo gamybai.
2. Veršienos nugarinę pamarinuokite su rūkyta paprika, mėta, druska, pipiro ir laimo vaisiaus sultimis. Palaikykite maždaug 60 minučių šaldytuve.
3. Sumaišykite užpilą: Tarkuotą česnaką užpilkite ryžiu actu, mirinu, alyvuogių aliejumi, vandeniu (4 šaukštai), įberkite šiek tiek druskos ir pipiro. Gerai išmaišykite ir palike taip pat pastovėti maždaug 60 minučių.
4. Po to pamarinuotą nugarinę iš visų pusių apkepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
5. Keptuvę su apkepta nugarinę dėkite į iki 250 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Raktažodžiai:
versiena, cesnakas, laimo vaisiai, mirinas, ryziu actas, meta, druska, pipirai, paprikos milteliai
Lėtai kepta kiaulienos nugarinė orkaitėje su oda ir kaulu, su garstyčiomis
Troškintas veršienos kepsnys su grietine
Veršienos kepsneliai, kepti orkaitėje
KIAULIENOS KEPSNIAI SU ČESNAKU IR ŽOLELĖMIS
Keptas veršienos kumpis rankovėje - orkaitėje
Kiaulienos nugarinė su bruknių padažu
Močiutės vištienos kepsneliai su majonezu, sūriu, kiaušiniais ir česnakais
Orkaitėje kepta ėriuko koja su bulvėmis ir mėtų padažu
Kepta bebro uodega - kaip pagaminti?
Veršienos guliašas su džiovintais baravykais ir pilno grūdo spagečiais
Šalto rūkymo šoninė ir nugarinė
KIAULIENOS ZRAZAI SU GRYBAIS
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Kiaulienos kepsnys su garstyčiomis ir medumi
Salotos su aviena
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
ŽUVIES IR KUKURŪZŲ MIŠRAINĖ
Kaukazietiškas avienos šašlykas
Kiauliėnos nugarinės kepnsiai kepti orkaitėje
Pad Thai su krevetėmis
Burgeriai - Kaip padaryti kokybišką?
Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
Purūs veganiški akvafabos blynai
Žuvies piršteliai orkaitėje