Troškintas veršienos kepsnys su grietine
Kategorija: Mėsos patiekalai / Jautiena, veršiena
Veršienos kepenys ar kepenėlės tikrai nėra labai dažnai gaminamas patiekalas mūsų virtuvėse. Dauguma galvoja, kad iš šio produkto nieko skanaus nepavyks paruošti, bet mano akimis toks įsitikinimas yra klaidingas. Svarbiausia gaminant pasirinkti tinkamus ingredientus ir bus galima paruošti labai skanų patiekalą. Šį kartą Jums parodysiu savo mėgstamiausią būdą tai padaryti. Itin svarbu kepenėles prieš gamybą išmirkyti piene, bent 3-4 valandas, šitaip jos bus daug švelnesnės. O po to jas patroškinsime su grietine ir turėsime nuostabius pietus ar vakarienę. Imamės gamybos!
1. Pirmiausia nuplauname veršienos kepenis, nupjaustome plėves, užpilame pienu ir maždaug 3-4 valandas palaikome šaldytuve.
2. Po to kepenėles nusausinamame ir supjaustome maždaug 1,5 centimetro griežinėliais.
3. Tuomet apibarstome pipirais ir miltais. Iš abiejų pusių apkepiname kepenėlės riebaluose.
4. Svogūnus pakepiname atskiroje keptuvėje, pabarstome cukrumi, sukrečiame ant kepenėlių, supilame grietinę, įpjaustome petražolių ir šiek tiek patroškinę - pagardiname prieskoniais. Stebime, kad kepenėlės iškeptų, bet neperkeptų.
5. Itin skanu patiekti su virtomis ar keptomis bulvėmis arba tiesiog su bulvių koše. Skanaus!
Ingredientai
- veršienos kepenys: 800 gramų
- kvietiniai miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
- grietinė: 0,5 stiklinės
- tirpinti kiaulių taukai: (arba 0,5 stiklinės aliejaus)
- svogūnai: 4
- pienas: 1,5 stiklinės
- druska
- pipirai
- cukrus
- petražolės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuplauname veršienos kepenis, nupjaustome plėves, užpilame pienu ir maždaug 3-4 valandas palaikome šaldytuve.
2. Po to kepenėles nusausinamame ir supjaustome maždaug 1,5 centimetro griežinėliais.
3. Tuomet apibarstome pipirais ir miltais. Iš abiejų pusių apkepiname kepenėlės riebaluose.
4. Svogūnus pakepiname atskiroje keptuvėje, pabarstome cukrumi, sukrečiame ant kepenėlių, supilame grietinę, įpjaustome petražolių ir šiek tiek patroškinę - pagardiname prieskoniais. Stebime, kad kepenėlės iškeptų, bet neperkeptų.
5. Itin skanu patiekti su virtomis ar keptomis bulvėmis arba tiesiog su bulvių koše. Skanaus!
Raktažodžiai:
versiena, versienos kepenys, miltai, grietine, taukai, svogunai, druska, pienas, cukrus, petrazoles, versienos kepsnys, kepsnys
Vištienos kepenėlės grietinės padaže
Veršienos kepsneliai, kepti orkaitėje
Keptas veršienos kumpis rankovėje - orkaitėje
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
Kaip skaniai iškepti kepenėles vos per 3 minutes!
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Grietinėje troškintos kepenys.
Triušio kepenėlės
Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai
Kapotos vištienos kepsneliai su gartyčiomis ir grietine, be majonezo
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS
Virtų kiaušinių dieta: per 2 savaites numeskite iki 11 kilogramų!
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Skaniai sūdyta skumbrė namuose
Keptuvėje kepti grybai su grietine ir bulvėmis
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Kaip paruošti triušį arba skani troškinta triušiena
13 virtuvės gudrybių, kurias ne visada žino net patyrusios šeimininkės
Raudoni ikrai vieno kąsnio krepšeliuose
Jaučio žandai troškinti vyne
Naminis apelsinų likeris
Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės
Sveikata Smegenims reikia skaitymo, draugų, muzikos, šokolado ir šokių