Jaučio žandai troškinti vyne

Kategorija: Mėsos patiekalai / Jautiena, veršiena


Jaučio žandai troškinti vyne

Paskelbė:
01 Balandžio 2022
Tai visai netradiciškas patiekalas pietums arba vakarienei. Pastaruoju metu jaučio žandai populiarėja Lietuvos virtuvėse, kaip visų vis labiau mėgstamas delikatesas. Pagaminti tikrai nėra sudėtinga, sunkiau būna surasti bei nusipirkti šių super skanių žandų. Jaučio žandai privalo būti troškinami ilgai žemoje temperatūroje. Gerai ištroškinti jie tiesiog suyra ir būna itin minkšti bei sodraus skonio. Nerealiai rekomenduoju. Aukštos klasės restorano vertas patiekalas.



Ingredientai



  • jaučio žandai: 1 kilogramo (aš naudoju "Kitchen me" produkciją)
  • sūdyti lašinukai: 150 gramų
  • kvietiniai miltai: 4 valgomųjų šaukštų
  • svogūnai: 3
  • česnakas: 4 skiltelių
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • morkos: 4
  • rudi pievagrybiai: 250 gramų
  • raudonasis vynas: 600 mililitrų (naudoju "Vin de Bourgogne")
  • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
  • lauro lapai: 1
  • druska: pagal skonį
  • žalumynai


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia jaučio žandus nusausinkite, pašalinkite plėves bei supjaustykite maždaug 5-6 centimetrų pločio kubeliais.
2. Tada mėsą dėkite į plastikinį maišelį, berkite miltus, maišelį pripildykite oro ir jo turinį gerai išpurtykite. Mėsa iš visų pusių privalo pasidengti miltais.
3. Pasirenkame sunkų storapadį puodą. Tame pačiame puode, kuriame troškinsime mėsą apkepiname susmulkintus lašinukus. Spirgus išimame, o riebalus paliekame.
4. Riebaluose apkepiname miltuotus jaučio žandų gabaliukus. Gabaliukai privalo apskrusti, o viduje mėsa išlikti žalia. Apkepusius gabaliukus dėkite į dubenį su spirgais.
5. Po to į riebalus berkite susmulkintus svogūnus, morkas, pievagrybius, perpus perpjautas česnako skilteles. Maišydami kepinkite maždaug 2 min. Tada berkite cukraus ir dar kepinkite dar maždaug vieną minutę. Pasūdykite ir kepinkite maždaug 3-5 minutes.
6. Jei puode susidarė daug riebalų, galima juos nupilti. Sumažinkite kaitrą iki mažesnės nei vidutinė ir į apskrudusį puodą su daržovėmis pilkite vyną, dėkite pomidorų pastą ir užvirinkite. Maišykite mentele ir kepinkite maždaug 3-5 minutes.
7. Tuomet atgal į puodą keliauja spirgai ir jaučio žandų gabaliukai. Įdėkite lauro lapą. Mėsa privalo būti panardinta skystyje.
8. Uždenkite puodą ir ant mažos ugnies troškinkite maždaug 4 valandas. Tikriname, nes puodai bei mėsa nėra vienodi. Gal jau po 3 valandų mėsa bus visai minkšta. Gerai ištroškinti jaučio žandų gabaliukai tiesiog byra juos pasėmus.
9. Labai skanu patiekti su bulvių koše. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: