Jaučio žandai troškinti vyne
Kategorija: Mėsos patiekalai / Jautiena, veršiena
Tai visai netradiciškas patiekalas pietums arba vakarienei. Pastaruoju metu jaučio žandai populiarėja Lietuvos virtuvėse, kaip visų vis labiau mėgstamas delikatesas. Pagaminti tikrai nėra sudėtinga, sunkiau būna surasti bei nusipirkti šių super skanių žandų. Jaučio žandai privalo būti troškinami ilgai žemoje temperatūroje. Gerai ištroškinti jie tiesiog suyra ir būna itin minkšti bei sodraus skonio. Nerealiai rekomenduoju. Aukštos klasės restorano vertas patiekalas.
1. Pirmiausia jaučio žandus nusausinkite, pašalinkite plėves bei supjaustykite maždaug 5-6 centimetrų pločio kubeliais.
2. Tada mėsą dėkite į plastikinį maišelį, berkite miltus, maišelį pripildykite oro ir jo turinį gerai išpurtykite. Mėsa iš visų pusių privalo pasidengti miltais.
3. Pasirenkame sunkų storapadį puodą. Tame pačiame puode, kuriame troškinsime mėsą apkepiname susmulkintus lašinukus. Spirgus išimame, o riebalus paliekame.
4. Riebaluose apkepiname miltuotus jaučio žandų gabaliukus. Gabaliukai privalo apskrusti, o viduje mėsa išlikti žalia. Apkepusius gabaliukus dėkite į dubenį su spirgais.
5. Po to į riebalus berkite susmulkintus svogūnus, morkas, pievagrybius, perpus perpjautas česnako skilteles. Maišydami kepinkite maždaug 2 min. Tada berkite cukraus ir dar kepinkite dar maždaug vieną minutę. Pasūdykite ir kepinkite maždaug 3-5 minutes.
6. Jei puode susidarė daug riebalų, galima juos nupilti. Sumažinkite kaitrą iki mažesnės nei vidutinė ir į apskrudusį puodą su daržovėmis pilkite vyną, dėkite pomidorų pastą ir užvirinkite. Maišykite mentele ir kepinkite maždaug 3-5 minutes.
7. Tuomet atgal į puodą keliauja spirgai ir jaučio žandų gabaliukai. Įdėkite lauro lapą. Mėsa privalo būti panardinta skystyje.
8. Uždenkite puodą ir ant mažos ugnies troškinkite maždaug 4 valandas. Tikriname, nes puodai bei mėsa nėra vienodi. Gal jau po 3 valandų mėsa bus visai minkšta. Gerai ištroškinti jaučio žandų gabaliukai tiesiog byra juos pasėmus.
9. Labai skanu patiekti su bulvių koše. Skanaus!
Ingredientai
- jaučio žandai: 1 kilogramo (aš naudoju "Kitchen me" produkciją)
- sūdyti lašinukai: 150 gramų
- kvietiniai miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- svogūnai: 3
- česnakas: 4 skiltelių
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- morkos: 4
- rudi pievagrybiai: 250 gramų
- raudonasis vynas: 600 mililitrų (naudoju "Vin de Bourgogne")
- pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
- lauro lapai: 1
- druska: pagal skonį
- žalumynai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia jaučio žandus nusausinkite, pašalinkite plėves bei supjaustykite maždaug 5-6 centimetrų pločio kubeliais.
2. Tada mėsą dėkite į plastikinį maišelį, berkite miltus, maišelį pripildykite oro ir jo turinį gerai išpurtykite. Mėsa iš visų pusių privalo pasidengti miltais.
3. Pasirenkame sunkų storapadį puodą. Tame pačiame puode, kuriame troškinsime mėsą apkepiname susmulkintus lašinukus. Spirgus išimame, o riebalus paliekame.
4. Riebaluose apkepiname miltuotus jaučio žandų gabaliukus. Gabaliukai privalo apskrusti, o viduje mėsa išlikti žalia. Apkepusius gabaliukus dėkite į dubenį su spirgais.
5. Po to į riebalus berkite susmulkintus svogūnus, morkas, pievagrybius, perpus perpjautas česnako skilteles. Maišydami kepinkite maždaug 2 min. Tada berkite cukraus ir dar kepinkite dar maždaug vieną minutę. Pasūdykite ir kepinkite maždaug 3-5 minutes.
6. Jei puode susidarė daug riebalų, galima juos nupilti. Sumažinkite kaitrą iki mažesnės nei vidutinė ir į apskrudusį puodą su daržovėmis pilkite vyną, dėkite pomidorų pastą ir užvirinkite. Maišykite mentele ir kepinkite maždaug 3-5 minutes.
7. Tuomet atgal į puodą keliauja spirgai ir jaučio žandų gabaliukai. Įdėkite lauro lapą. Mėsa privalo būti panardinta skystyje.
8. Uždenkite puodą ir ant mažos ugnies troškinkite maždaug 4 valandas. Tikriname, nes puodai bei mėsa nėra vienodi. Gal jau po 3 valandų mėsa bus visai minkšta. Gerai ištroškinti jaučio žandų gabaliukai tiesiog byra juos pasėmus.
9. Labai skanu patiekti su bulvių koše. Skanaus!
Raktažodžiai:
jautiena, jaucio zandai, lasiniai, miltai, svogunai, cesnakai, pievagrybiai, vynas, raudonas vynas, pomidoru pasta, morkos, zalumynai
Virtas veršio liežuvis
Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
Mini krepšeliai - užkandėlės jūsų šventiniam stalui
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže
Šokolado fondiu
Troškinti grybai su sviestu, grietine ir svogūnais
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Mišrainė "Olivje"
Skruzdėlynas
Pasta Carbonara - makaronai su šonine, kaiušinių tryniais ir sūriu
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Daržovių mišrainė su majonezu
Kepti grybai - bobausiai grietinėlės padaže
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
TURKIŠKI MALTINUKAI SU BULVĖMIS
Kaip reta gardus patiekalas iš cukinijų! Sultingi vištienos kotletai
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)