Jaučio žandai troškinti vyne
Kategorija: Mėsos patiekalų receptai / Patiekalai iš jautienos ir veršienos
Tai visai netradiciškas patiekalas pietums arba vakarienei. Pastaruoju metu jaučio žandai populiarėja Lietuvos virtuvėse, kaip visų vis labiau mėgstamas delikatesas. Pagaminti tikrai nėra sudėtinga, sunkiau būna surasti bei nusipirkti šių super skanių žandų. Jaučio žandai privalo būti troškinami ilgai žemoje temperatūroje. Gerai ištroškinti jie tiesiog suyra ir būna itin minkšti bei sodraus skonio. Nerealiai rekomenduoju. Aukštos klasės restorano vertas patiekalas.
1. Pirmiausia jaučio žandus nusausinkite, pašalinkite plėves bei supjaustykite maždaug 5-6 centimetrų pločio kubeliais.
2. Tada mėsą dėkite į plastikinį maišelį, berkite miltus, maišelį pripildykite oro ir jo turinį gerai išpurtykite. Mėsa iš visų pusių privalo pasidengti miltais.
3. Pasirenkame sunkų storapadį puodą. Tame pačiame puode, kuriame troškinsime mėsą apkepiname susmulkintus lašinukus. Spirgus išimame, o riebalus paliekame.
4. Riebaluose apkepiname miltuotus jaučio žandų gabaliukus. Gabaliukai privalo apskrusti, o viduje mėsa išlikti žalia. Apkepusius gabaliukus dėkite į dubenį su spirgais.
5. Po to į riebalus berkite susmulkintus svogūnus, morkas, pievagrybius, perpus perpjautas česnako skilteles. Maišydami kepinkite maždaug 2 min. Tada berkite cukraus ir dar kepinkite dar maždaug vieną minutę. Pasūdykite ir kepinkite maždaug 3-5 minutes.
6. Jei puode susidarė daug riebalų, galima juos nupilti. Sumažinkite kaitrą iki mažesnės nei vidutinė ir į apskrudusį puodą su daržovėmis pilkite vyną, dėkite pomidorų pastą ir užvirinkite. Maišykite mentele ir kepinkite maždaug 3-5 minutes.
7. Tuomet atgal į puodą keliauja spirgai ir jaučio žandų gabaliukai. Įdėkite lauro lapą. Mėsa privalo būti panardinta skystyje.
8. Uždenkite puodą ir ant mažos ugnies troškinkite maždaug 4 valandas. Tikriname, nes puodai bei mėsa nėra vienodi. Gal jau po 3 valandų mėsa bus visai minkšta. Gerai ištroškinti jaučio žandų gabaliukai tiesiog byra juos pasėmus.
9. Labai skanu patiekti su bulvių koše. Skanaus!
Ingredientai
- jaučio žandai: 1 kilogramo (aš naudoju "Kitchen me" produkciją)
- sūdyti lašinukai: 150 gramų
- kvietiniai miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- svogūnai: 3
- česnakas: 4 skiltelių
- cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- morkos: 4
- rudi pievagrybiai: 250 gramų
- raudonasis vynas: 600 mililitrų (naudoju "Vin de Bourgogne")
- pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
- lauro lapai: 1
- druska: pagal skonį
- žalumynai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia jaučio žandus nusausinkite, pašalinkite plėves bei supjaustykite maždaug 5-6 centimetrų pločio kubeliais.
2. Tada mėsą dėkite į plastikinį maišelį, berkite miltus, maišelį pripildykite oro ir jo turinį gerai išpurtykite. Mėsa iš visų pusių privalo pasidengti miltais.
3. Pasirenkame sunkų storapadį puodą. Tame pačiame puode, kuriame troškinsime mėsą apkepiname susmulkintus lašinukus. Spirgus išimame, o riebalus paliekame.
4. Riebaluose apkepiname miltuotus jaučio žandų gabaliukus. Gabaliukai privalo apskrusti, o viduje mėsa išlikti žalia. Apkepusius gabaliukus dėkite į dubenį su spirgais.
5. Po to į riebalus berkite susmulkintus svogūnus, morkas, pievagrybius, perpus perpjautas česnako skilteles. Maišydami kepinkite maždaug 2 min. Tada berkite cukraus ir dar kepinkite dar maždaug vieną minutę. Pasūdykite ir kepinkite maždaug 3-5 minutes.
6. Jei puode susidarė daug riebalų, galima juos nupilti. Sumažinkite kaitrą iki mažesnės nei vidutinė ir į apskrudusį puodą su daržovėmis pilkite vyną, dėkite pomidorų pastą ir užvirinkite. Maišykite mentele ir kepinkite maždaug 3-5 minutes.
7. Tuomet atgal į puodą keliauja spirgai ir jaučio žandų gabaliukai. Įdėkite lauro lapą. Mėsa privalo būti panardinta skystyje.
8. Uždenkite puodą ir ant mažos ugnies troškinkite maždaug 4 valandas. Tikriname, nes puodai bei mėsa nėra vienodi. Gal jau po 3 valandų mėsa bus visai minkšta. Gerai ištroškinti jaučio žandų gabaliukai tiesiog byra juos pasėmus.
9. Labai skanu patiekti su bulvių koše. Skanaus!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
jautiena, jaucio zandai, lasiniai, miltai, svogunai, cesnakai, pievagrybiai, vynas, raudonas vynas, pomidoru pasta, morkos, zalumynai
Panašūs receptai
Jaučio žandai troškinti vyne
Virtas veršio liežuvis
Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Bengališkai troškinti kiaulienos kepsneliai
Kiaulienos ir jautienos mėsos konservai
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
Troškintas veršienos kepsnys su grietine
Kepta veršienos nugarinė su kaulu, ruošta su česnakiniu padažu
Mėsos kukuliai su feta pomidorų padaže
Vištienos skrandukų ir širdelių troškinys su grietinėle ir daržovėmis
Orkaitėje kepta ėriuko koja su bulvėmis ir mėtų padažu