Keptas veršienos kumpis rankovėje - orkaitėje
Kategorija: Mėsos patiekalai / Jautiena, veršiena
Neturiu galimybės labai dažnai lepintis veršienos kumpiais, todėl daug įgūdžių šiame reikale tikrai neturiu itin daug, pamėginau sausą marinatą, šiek tiek bijojau, kad nesigautų sausas kepsnys, bet mėsa gavosi labai minkšta, sultinga bei trapi! Rekomenduoju pamėginti tokį receptą, jeigu tik Jūsų virtuvėje yra veršienos kumpio, iškepto rankovėje!
1. Pirmiausia veršienos kumpį nuploviau, nusausinau, įtryniau druska, pipirais, paprika bei apvoliojau čiobreliuose, sutrupintuose lauro lapuose.
2. Tada česnako skilteles padalinau į 4 dalis, kumpyje peiliu padariau skylutes bei susmaigsčiau česnako "pagaliukus".
3. Tuomet kumpį dėjau į kepimo rankovę, sudėjau traiškytas kadagio uogas, užrišau rankovės galiukus bei dėjau kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę, kepiau maždaug 2 valandas.
4. Bebaigiant kepti kelioms minutėms prakirpau rankovę, kad paviršius šiek tiek apskrustų (per ilgai nekepkite, kad neišdžiūtų!). Patiekiau ir skanavau!
5. Pastebėjimas: Kepimo rankovėje susidariusio skysčio neišpilame, supilame į dubenėlį bei paliekame padažams ruošti.
6. Pastebėjimas: Prie kepsnio galite, jeigu norisi, paruošti padažą su miško grybais.
Ingredientai
- veršienos kumpis: ~2 kilogramų
- lauro lapai
- česnakas: 1,5 galvutės (nedidelių)
- rūkyti paprikos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
- džiovintas čiobrelis: 2 kupinų arbatinių šaukštelių
- kadagio uogos: 3
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia veršienos kumpį nuploviau, nusausinau, įtryniau druska, pipirais, paprika bei apvoliojau čiobreliuose, sutrupintuose lauro lapuose.
2. Tada česnako skilteles padalinau į 4 dalis, kumpyje peiliu padariau skylutes bei susmaigsčiau česnako "pagaliukus".
3. Tuomet kumpį dėjau į kepimo rankovę, sudėjau traiškytas kadagio uogas, užrišau rankovės galiukus bei dėjau kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę, kepiau maždaug 2 valandas.
4. Bebaigiant kepti kelioms minutėms prakirpau rankovę, kad paviršius šiek tiek apskrustų (per ilgai nekepkite, kad neišdžiūtų!). Patiekiau ir skanavau!
5. Pastebėjimas: Kepimo rankovėje susidariusio skysčio neišpilame, supilame į dubenėlį bei paliekame padažams ruošti.
6. Pastebėjimas: Prie kepsnio galite, jeigu norisi, paruošti padažą su miško grybais.
Raktažodžiai:
versiena, versienos kumpis, kumpis, lauro lapai, cesnakas, paprikos milteliai, ciobrelis, druska, pipirai
Veršienos kepsneliai, kepti orkaitėje
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
Karpis keptas rankovėje - orkaitėje su daržovėmis
Keptas elnienos kumpis su mėlynių padažu ir salierų koše
Orkaitėje keptas upėtakis su šalaviju ir citrina
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
“Pagerinta” perlinių kruopų košė
SAUSAS MARINATAS KIAULIENAI
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
Havajų pica su ananasais, kumpiu ir sūriu
Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis
Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis
Krabų lazdelių ir sūrio mini rožytės
Naminė pica keptuvėje
DARŽOVIŲ IR KUMPIO APKEPĖLĖ
SŪRIO IR KUMPIO MIŠRAINĖ SU MARINUOTAIS GRYBAIS
Kiaulienos kumpio guliašas su džiovintomis slyvomis
Keptas mėsos - kiaulienos sprandinės kepsnys "Armonika"
Žiedinių kopūstų salotos
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Sūrio ir kumpio pyragėliai
Briedienos kepsnys
Malta mėsa įdarytos bulvės