Keptas veršienos kumpis rankovėje - orkaitėje

Kategorija: Mėsos patiekalai / Jautiena, veršiena


Keptas veršienos kumpis rankovėje - orkaitėje

Paskelbė:
23 Geg. 2022
Neturiu galimybės labai dažnai lepintis veršienos kumpiais, todėl daug įgūdžių šiame reikale tikrai neturiu itin daug, pamėginau sausą marinatą, šiek tiek bijojau, kad nesigautų sausas kepsnys, bet mėsa gavosi labai minkšta, sultinga bei trapi! Rekomenduoju pamėginti tokį receptą, jeigu tik Jūsų virtuvėje yra veršienos kumpio, iškepto rankovėje!



Ingredientai



  • veršienos kumpis: ~2 kilogramų
  • lauro lapai
  • česnakas: 1,5 galvutės (nedidelių)
  • rūkyti paprikos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
  • džiovintas čiobrelis: 2 kupinų arbatinių šaukštelių
  • kadagio uogos: 3
  • druska
  • pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia veršienos kumpį nuploviau, nusausinau, įtryniau druska, pipirais, paprika bei apvoliojau čiobreliuose, sutrupintuose lauro lapuose.
2. Tada česnako skilteles padalinau į 4 dalis, kumpyje peiliu padariau skylutes bei susmaigsčiau česnako "pagaliukus".
3. Tuomet kumpį dėjau į kepimo rankovę, sudėjau traiškytas kadagio uogas, užrišau rankovės galiukus bei dėjau kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę, kepiau maždaug 2 valandas.
4. Bebaigiant kepti kelioms minutėms prakirpau rankovę, kad paviršius šiek tiek apskrustų (per ilgai nekepkite, kad neišdžiūtų!). Patiekiau ir skanavau!
5. Pastebėjimas: Kepimo rankovėje susidariusio skysčio neišpilame, supilame į dubenėlį bei paliekame padažams ruošti.
6. Pastebėjimas: Prie kepsnio galite, jeigu norisi, paruošti padažą su miško grybais.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: