Lėtai orkaitėje keptas avienos kumpis su kaulu, marinuotas vyne
Kategorija: Patiekalai iš avienos

Ingredientai
- avienos kumpių: 1 (manasis svėrė maždaug 1,5 kilogramo)
- maltų juodųjų pipirų
- malto kumino
- aštrių raudonųjų paprikų
- druskos
- šviežio rozmarino
- šviežio čiobrelio
- raudono vyno: 1 taurės
- česnako
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia subadome avienos kumpį peiliu.
2. Tada susmulkiname česnaką.
3. Įtriname mėsą prieskoniais ir apipilame vynu.
4. Paliekame marinuotis keletą dienų, labai skubant, užtenka ir vienos paros.
5. Kepame maždaug 1 valandą 45 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kepame kepimo rankovėje). Po 60 minučių kepimo, rankovę apverčiame, kad ir kita pusė mėsytės pasitroškintų vyne. Jei kepdami neapversite, tai gana ryškiai pajausite skonio skirtumą, kur kepė vyne, o kur ne.
6. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite! ;)
Panašūs receptai

Orkaitėje kepti avienos šonkauliukai

Kaukazietiškas avienos šašlykas

Avienos kepsnys marinuotas su medumi ir kariu

Lėtai keptas avienos kumpis su mėtų padažu

Ant grotelių kepti avienos šonkauliukai

AVIENOS ŠAŠLYKAS

Avienos šašlykas

Avienos šašlykas su gazuotu mineraliniu, citrinomis ir pomidorais

AVIENOS SRIUBA

Gruziniškas avienos troškinys

Beatos avienos troškinys su svogūnais, garstyčių padaže

Orkaitėje kepta avienos kulšis su padažu prie avienos