Lėtai orkaitėje keptas avienos kumpis su kaulu, marinuotas vyne

Kategorija: Patiekalai iš avienos


Lėtai orkaitėje keptas avienos kumpis su kaulu, marinuotas vyne

Paskelbė:

Ingredientai

  • avienos kumpių: 1 (manasis svėrė maždaug 1,5 kilogramo)
  • maltų juodųjų pipirų
  • malto kumino
  • aštrių raudonųjų paprikų
  • druskos
  • šviežio rozmarino
  • šviežio čiobrelio
  • raudono vyno: 1 taurės
  • česnako



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia subadome avienos kumpį peiliu.

2. Tada susmulkiname česnaką.

3. Įtriname mėsą prieskoniais ir apipilame vynu.

4. Paliekame marinuotis keletą dienų, labai skubant, užtenka ir vienos paros.

5. Kepame maždaug 1 valandą 45 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (kepame kepimo rankovėje). Po 60 minučių kepimo, rankovę apverčiame, kad ir kita pusė mėsytės pasitroškintų vyne. Jei kepdami neapversite, tai gana ryškiai pajausite skonio skirtumą, kur kepė vyne, o kur ne.

6. Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite! ;)


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook