Kepti avienos kepsneliai su bulvėmis ir svogūnais
Kategorija: Patiekalai iš avienos
Ingredientai
- avienos kepsneliai su kaulais
- druska
- juodieji pipirai
- džiovintas čiobrelis
- česnako skiltelė
- citrinos sultys
- alyvuogių aliejus
- bulvės su lupenomis
- svogūnai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių avienos kepsnelius įtrinkite druska, šviežiai maltais pipirais bei čiobreliais.
2. Tada kruopščiai nuplaukite bulves.
3. Perpjaukite bulves į keturias dalis. Dėkite į kepimo skardą, šalia sudėkite ketvirčiais supjaustytus svogūnus.
4. Pagardinkite druska ir džiovintais čiobreliais, užpilkite aliejumi ir dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros.
5. Kai jau daržovės bus link kepimo pabaigos (tikrinkite, kad būtų minkštos, kepimo laikas priklausys nuo jų dydžio), imkitės avienos.
6. Į stipriai įkaitintą aliejų suberkite česnako skilteles ir dėkite kepsnelius.
7. Pakepinus skilteles atidėkite į šalį, kad nesudegtų.
8. Apskrudus kepsneliams, juos apverskite ir sumažinkite kaitrą.
9. Pakepkite kelias minutes ir dėkite česnaką atgal bei supilkite citrinos sultis.
10. Serviruokite. Aviena gavosi itin sultinga bei minkšta. Tikrai verta dėmesio. Skanaujame!;)