Orkaitėje kepti avienos šonkauliukai
Kategorija: Patiekalai iš avienos
Ingredientai
- avienos šonkauliukų: 1 kilogramo
- sojos padažo: 3 valgomųjų šaukštų
- balzamiko acto: 3 valgomųjų šaukštų
- alyvuogių aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
- medaus: 3 valgomųjų šaukštų
- česnako: 4 skiltelių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- raudonėlio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia avienos šonkaulius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite po vieną šonkauliuką.
2. Tuomet dubenėlyje sumaišykite sojos padažą, balzamiko actą, alyvuogių aliejų, medų, išspaustą česnaką, druską bei prieskonius.
3. Tada avienos šonkauliukus dėkite į gilų dubenį arba puodą, užpilkite marinatu ir rankomis gerai pamaigykite, kad marinatas geriau įsigertų į mėsą.
4. Uždengus dangtį palikite pasimarinuoti maždaug 60 minučių.
5. Po to kepimo skardą išklokite folija arba kepimo popieriumi ir sudėkite pasimarinavusius šonkauliukus.
6. Kepkite maždaug 20-30 minučių iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Panašūs receptai
Ant grotelių kepti avienos šonkauliukai
AVIENOS ŠAŠLYKAS
AVIENOS SRIUBA
Keptuvėje kepti avienos kepsneliai su daržovių garnyru, pagardintu medumi
Avienos šašlykas su gazuotu mineraliniu, citrinomis ir pomidorais
Kaukazietiškas avienos šašlykas
Lėtai orkaitėje keptas avienos kumpis su kaulu, marinuotas vyne
Orkaitėje kepta avienos kulšis su padažu prie avienos
Avienos šašlykas
Kepti avienos kepsneliai su bulvėmis ir svogūnais
Gruziniškas avienos šašlykas
Avienos kepsnys marinuotas su medumi ir kariu