Takų skonio avokadai su malta mėsa
Kategorija: Mėsos patiekalai
Šiandien mes keliausime į tolimąją Meksiką, kuri lietuviams vis dar egzotiška. Meksikiečių virtuvė įvairi, nuo takų, kasadilijų, enčiladų iki gorditos, čilakilės. Girdėjau juokaujama, kad meksikiečiai visur deda čili pipirus ir žaliąsias citrinas. Būti vegetaru Meksikoje tikrai nėra lengva, nes maistas ten nuostabiai skanus.
Noriu su jumis pasidalinti šiuo meksikietišku patiekalu, kuris mano šeimynai labai patiko. Manau, kad patiks visiems avokado gerbėjams.
O gal norėsite šiuo skaniu patiekalu nudžiuginti ir namiškius per Šv. Velykas?
1. Patarimas prieš gaminant: Jautienos faršą susimalkite savo virtuvėje, su juo patiekalas bus skanesnis, nei su pirktiniu.
2. Pirmiausiai avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus.
3. Su šaukštu išimkite šiek tiek minkštimo (pagilinkite duobutes įdarui) ir pašlakstykite laimo sultimis.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną.
5. Pakepinkite, kol svogūnas suminkštėja ir sudėkite jautienos faršą.
6. Maišant kepinkite, kol mėsa iškeps.
7. Suberkite takų prieskonius, druską, pipirus, smulkintą aitriąją papriką ir išmaišius pakepinkite dar kelias minutes.
8. Faršu įdarykite avokadų puseles, uždėkite smulkintus salotų lapelius, užtarkuokite sūrio.
9. Tiekiant uždėkite po šaukštelį padažo.
Noriu su jumis pasidalinti šiuo meksikietišku patiekalu, kuris mano šeimynai labai patiko. Manau, kad patiks visiems avokado gerbėjams.
O gal norėsite šiuo skaniu patiekalu nudžiuginti ir namiškius per Šv. Velykas?
Ingredientai
- avokadai: 4
- laimo sultys: iš 1 vieneto
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- svogūnai: 1 nedidelio
- jautienos faršas: 450 gramų
- tako prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto
- druska: pagal skonį
- malti pipirai: pagal skonį
- aitrioji paprika: 1
- sūris: 100 gramų
- salotų lapai: keli
- patiekiant: 8 arbatiniai šaukšteliai padažo (grietinė sumaišyta su majonezu)
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Jautienos faršą susimalkite savo virtuvėje, su juo patiekalas bus skanesnis, nei su pirktiniu.
2. Pirmiausiai avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus.
3. Su šaukštu išimkite šiek tiek minkštimo (pagilinkite duobutes įdarui) ir pašlakstykite laimo sultimis.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną.
5. Pakepinkite, kol svogūnas suminkštėja ir sudėkite jautienos faršą.
6. Maišant kepinkite, kol mėsa iškeps.
7. Suberkite takų prieskonius, druską, pipirus, smulkintą aitriąją papriką ir išmaišius pakepinkite dar kelias minutes.
8. Faršu įdarykite avokadų puseles, uždėkite smulkintus salotų lapelius, užtarkuokite sūrio.
9. Tiekiant uždėkite po šaukštelį padažo.
Raktažodžiai:
avokadai, farsas, aliejus, laimo sultys, pipirai, druska, suris, salotu lapai, aitrioji paprika, grietine, majonezas
Paprasti čenakai su malta mėsa
Itališkos salotos su tunu ir ryžiais
Sloppy Joe-naminis mėsainis su jautienos faršu
Lengvai paruošiama meksikietiška vištienos sriuba su tortilijos traškučiais ir avokadais
Kesadilijos su malta mėsa ir daržovėmis
Kreminė avokado užtepėlė su jogurtu ir česnaku
Burgeriai - Kaip padaryti kokybišką?
Makaronai su jautiena, saulėje džiovintais pomidorais ir pomidorų tyre
Ryžiai su malta mėsa ir kiaušiniais
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
Naminiai taco prieskoniai
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Fish chips - kepta žuvis traškioje tešloje su mineraliniu pagal Beatą
Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine
Padažas prie lašišos iš grietinėlės
Avokadų padažas - gvakamolė
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS
Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Silkės užkandukai su avokadu ant krekerių
Šparaginių pupelių troškinys su mėsa (faršu)
Daržovių mišrainė su majonezu