Takų skonio avokadai su malta mėsa

Kategorija: Mėsos patiekalai


Takų skonio avokadai su malta mėsa

Paskelbė:
16 Lapkričio 2022
Šiandien mes keliausime į tolimąją  Meksiką, kuri lietuviams vis dar egzotiška. Meksikiečių virtuvė įvairi, nuo takų, kasadilijų, enčiladų iki gorditos, čilakilės. Girdėjau juokaujama, kad meksikiečiai visur deda čili pipirus ir žaliąsias citrinas. Būti vegetaru Meksikoje tikrai nėra lengva, nes maistas ten nuostabiai skanus.

Noriu su jumis pasidalinti šiuo meksikietišku patiekalu, kuris mano šeimynai labai patiko. Manau, kad patiks visiems avokado gerbėjams. 
O gal norėsite šiuo skaniu patiekalu nudžiuginti ir namiškius per Šv. Velykas?



Ingredientai


  • avokadai: 4
  • laimo sultys: iš 1 vieneto
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: 1 nedidelio
  • jautienos faršas: 450 gramų
  • tako prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: pagal skonį
  • malti pipirai: pagal skonį
  • aitrioji paprika: 1 
  • sūris: 100 gramų
  • salotų lapai: keli
  • patiekiant: 8 arbatiniai šaukšteliai padažo (grietinė sumaišyta su majonezu)


Recepto paruošimas



1. Patarimas prieš gaminant: Jautienos faršą susimalkite savo virtuvėje, su juo patiekalas bus skanesnis, nei su pirktiniu.
2. Pirmiausiai avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus.
3. Su šaukštu išimkite šiek tiek minkštimo (pagilinkite duobutes įdarui) ir pašlakstykite laimo sultimis.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite smulkintą svogūną.
5. Pakepinkite, kol svogūnas suminkštėja ir sudėkite jautienos faršą.
6. Maišant kepinkite, kol mėsa iškeps.
7. Suberkite takų prieskonius, druską, pipirus, smulkintą aitriąją papriką ir išmaišius pakepinkite dar kelias minutes.
8. Faršu įdarykite avokadų puseles, uždėkite smulkintus salotų lapelius, užtarkuokite sūrio.
9. Tiekiant uždėkite po šaukštelį padažo.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: