Lazanija su faršu

Kai augau, mūsų namuose buvo gaminami labiau tradiciniai lietuviški patiekalai (karbonadai, kugelis..). Ir tik paauglystėje į mūsų virtuvę atklydo patiekalai, kurių kilmė yra užsienio šalyse. Nepamiršiu pirmo karto, kai mama nusprendė pagaminti lazaniją. Kokia sumaištis kilo virtuvėje, kaip paruošti lazanijos lakštus, kuriuos laikai rankose pirmą kartą.. Kaip pagaminti baltąjį padažą, kai net nenumanai koks turi būti jo skonis.. Ir viską sudėjus ir iškepus kažkas gavosi.. Taip. Tik po kelių kartų gavosi "normali" lazanija su mėsa (faršu). O dabar galiu jos receptu pasidalinti ir su jumis! Siūlau pabandyti!
1. Iš pradžių lazanijos lakštus pagaminkite pagal nurodymus ant jų pakuotės.
2. Patarimas: Kad lazanija būtų skanesnė, faršą namie susimalkite patys, o ne naudokite pirktinį, su juo skonis nebūna toks geras. :)
3. Faršą pakepinkite ant aliejaus su prieskoniais (pagal skonį).
4. Supjaustykite svogūną.
5. Smulkiai sukapokite česnaką arba sumalkite trintuvu.
6. Tuomet į gilų dubenį meskite konservuotus pomidorus, juos sutraiškykite, įberkite nedaug bazilikų, supjaustykite svogūną bei daug daug daug česnako.
7. Pusę paruošto padažo supilkite į indą, kur bus ruošiama lazanija. Kitą pusę padažo įpilkite į keptuvę bei faršą kiek patroškinkite tame padaže.
8. Tada ruošiame baltąjį padažą: Dubenėlyje ištirpinkite sviestą.
9. Sudėkite miltus, maždaug 2-3 minutes pakepinkite ant nedidelės ugnies.
10. Maišydamos supilkite pieną bei maišykite tol, kol sutirštės. Ant pomidorų padažu aptepto indo dėkite pirmąjį lakštų sluoksnį, ant jo – faršą.
11. Uždėkite dar vieną lakštų sluoksnį, ant jo – baltąjį padažą. Ir taip sluoksniuokite, kol pasibaigs lakštai.
12. Paskutinį sluoksnį aptepkite su baltu padažu bei dėkite į orkaitę maždaug 30 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, lazaniją apibarstykite sūriu. Mėgaukitės!
Ingredientai
- lazanijos lakštai
- faršas: 500 gramų (naudotas kiaulienos faršas)
- konservuoti pomidorai: 1 skardinės
- svogūnai: pagal skonį
- česnakas: pagal skonį
- pienas: 500 mililitrų
- miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- sviestas: 50 gramų
- sūris
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių lazanijos lakštus pagaminkite pagal nurodymus ant jų pakuotės.
2. Patarimas: Kad lazanija būtų skanesnė, faršą namie susimalkite patys, o ne naudokite pirktinį, su juo skonis nebūna toks geras. :)
3. Faršą pakepinkite ant aliejaus su prieskoniais (pagal skonį).
4. Supjaustykite svogūną.
5. Smulkiai sukapokite česnaką arba sumalkite trintuvu.
6. Tuomet į gilų dubenį meskite konservuotus pomidorus, juos sutraiškykite, įberkite nedaug bazilikų, supjaustykite svogūną bei daug daug daug česnako.
7. Pusę paruošto padažo supilkite į indą, kur bus ruošiama lazanija. Kitą pusę padažo įpilkite į keptuvę bei faršą kiek patroškinkite tame padaže.
8. Tada ruošiame baltąjį padažą: Dubenėlyje ištirpinkite sviestą.
9. Sudėkite miltus, maždaug 2-3 minutes pakepinkite ant nedidelės ugnies.
10. Maišydamos supilkite pieną bei maišykite tol, kol sutirštės. Ant pomidorų padažu aptepto indo dėkite pirmąjį lakštų sluoksnį, ant jo – faršą.
11. Uždėkite dar vieną lakštų sluoksnį, ant jo – baltąjį padažą. Ir taip sluoksniuokite, kol pasibaigs lakštai.
12. Paskutinį sluoksnį aptepkite su baltu padažu bei dėkite į orkaitę maždaug 30 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, lazaniją apibarstykite sūriu. Mėgaukitės!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
lazanija lazanijos lakstai farsas pomidorai svogunai cesnakas pienas miltai sviestas suris
O čia labai skanu! :)

Sloppy Joe-naminis mėsainis su jautienos faršu

Mėsa - kiaulienos faršu įdaryti makaronai kriauklės keptuvėje

Cannelloni arba faršu įdaryti makaronai

Pastitsio - graikiška lazanija iš makaronų su grybais ir jautiena

Bulvių šimtalapis su faršu arba dešrelėmis

Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu

Kepta cukinija su faršu, pomidorais ir sūriu

Bulvių šimtalapis su faršu arba dešrelėmis

Makaronai su kalakutinos faršu ir bolonijos padažu

Ryžių vermišeliai su faršu ir moliūgais

Keto lasagne - lazanija iš cukinijų ir maltos jautienos be glitimo

Virtų bulvių vyniotinis su faršu

Labai skanus sultingas kiaulienos karbonadas iš faršo

Vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais

Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu

Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu

Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu

Gardi, sultinga lazanija – apsilaižysite pirštus

Soti lazanija su vištiena ir grybais

Tinginių lazanija – mėgstamiausias receptas

Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija

Lazanija su vištiena

MALTOS MĖSOS APKEPAS

DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA