Lazanija su faršu

Kategorija: Mėsos patiekalai


Lazanija su faršu

Paskelbė:
23 Lapkričio 2022
Kai augau, mūsų namuose buvo gaminami labiau tradiciniai lietuviški patiekalai (karbonadai, kugelis..). Ir tik paauglystėje į mūsų virtuvę atklydo patiekalai, kurių kilmė yra užsienio šalyse. Nepamiršiu pirmo karto, kai mama nusprendė pagaminti lazaniją. Kokia sumaištis kilo virtuvėje, kaip paruošti lazanijos lakštus, kuriuos laikai rankose pirmą kartą..  Kaip pagaminti baltąjį padažą, kai net nenumanai koks turi būti jo skonis.. Ir viską sudėjus ir iškepus kažkas gavosi.. Taip. Tik po kelių kartų gavosi "normali" lazanija su mėsa (faršu). O dabar galiu jos receptu pasidalinti ir su jumis! Siūlau pabandyti!


Ingredientai


  • lazanijos lakštai
  • faršas: 500 gramų (naudotas kiaulienos faršas)
  • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • svogūnai: pagal skonį
  • česnakas: pagal skonį
  • pienas: 500 mililitrų
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • sviestas: 50 gramų
  • sūris


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių lazanijos lakštus pagaminkite pagal nurodymus ant jų pakuotės.
2. Patarimas: Kad lazanija būtų skanesnė, faršą namie susimalkite patys, o ne naudokite pirktinį, su juo skonis nebūna toks geras. :)
3. Faršą pakepinkite ant aliejaus su prieskoniais (pagal skonį).
4. Supjaustykite svogūną.
5. Smulkiai sukapokite česnaką arba sumalkite trintuvu.
6. Tuomet į gilų dubenį meskite konservuotus pomidorus, juos sutraiškykite, įberkite nedaug bazilikų, supjaustykite svogūną bei daug daug daug česnako.
7. Pusę paruošto padažo supilkite į indą, kur bus ruošiama lazanija. Kitą pusę padažo įpilkite į keptuvę bei faršą kiek patroškinkite tame padaže.
8. Tada ruošiame baltąjį padažą: Dubenėlyje ištirpinkite sviestą.
9. Sudėkite miltus, maždaug 2-3 minutes pakepinkite ant nedidelės ugnies.
10. Maišydamos supilkite pieną bei maišykite tol, kol sutirštės. Ant pomidorų padažu aptepto indo dėkite pirmąjį lakštų sluoksnį, ant jo – faršą.
11. Uždėkite dar vieną lakštų sluoksnį, ant jo – baltąjį padažą. Ir taip sluoksniuokite, kol pasibaigs lakštai.
12. Paskutinį sluoksnį aptepkite su baltu padažu bei dėkite į orkaitę maždaug 30 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, lazaniją apibarstykite sūriu. Mėgaukitės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: