Paprasti čenakai su malta mėsa
Kategorija: Mėsos patiekalai
Taigi, pats žodis čenakai yra kilęs iš gruzinų kalbos reiškia nei tai sriubą, nei tai troškinį. Pagal tradicijas jis gaminamas iš avienos, bet aš gaminu su kiauliena. Įprastai ją pjaustau kubeliais, bet šį kartą gaminau su malta mėsa ir toks variantas man labai patiko, tad noriu juo pasidalinti su Jumis. Pamėginkite ir Jums garantuotai patiks. Einame gaminti! ;)
1. Patarimas prieš gaminant: Kiaulienos faršą susimalkite savo virtuvėje, šitaip patiekalas bus skanesnis, nei naudojant pirktinį.
2. Pirmiausia mėsos faršą pagardinkite kiaulienos prieskoniais, druska ir pipirais.
3. Tada įmaišykite maltus džiūvėsėlius ir iš pasiruoštos masės suformuokite 2 centimetrų skersmens rutuliukus.
4. Bulves, morkas, paprikas ir svogūnai nuvalykite. Tada supjaustykite norimo dydžio kubeliais.
5. Viską sluoksniais dėkite į aštuonias čenakų puodynes - bulvės, morkos, mėsos rutuliukai, paprikos, svogūnai.
6. Česnako skiltelės susmulkinkite ir paskirstykite į čenakines.
7. Visi produktai turi būti maždaug vienodai paskirstyti po čenakines. Tada į juos pilkite vandens - nepilnai pusė puodynėlės.
8. Ant viršaus dėkite po valgomąjį šaukštą grietinės ir pomidorų padažo.
9. Užbarstykite druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių ir kapotų krapų.
10. Čenakines dėkite į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir troškinkite maždaug 90 minučių.
11. Patiekite su mėgstama duonele ir skanaukite! :)
Ingredientai
- malta kiauliena: 500 gramų
- malti džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
- mėgstami kiaulienos prieskoniai
- bulvės: 6-7
- morkos: 4-5
- paprikos: 2-3
- svogūnai: 2
- česnakas: 8 skiltelių
- grietinė: 8 valgomųjų šaukštų
- pomidorų padažas: 8 valgomųjų šaukštų
- krapai: šiek tiek
- druska
- juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Kiaulienos faršą susimalkite savo virtuvėje, šitaip patiekalas bus skanesnis, nei naudojant pirktinį.
2. Pirmiausia mėsos faršą pagardinkite kiaulienos prieskoniais, druska ir pipirais.
3. Tada įmaišykite maltus džiūvėsėlius ir iš pasiruoštos masės suformuokite 2 centimetrų skersmens rutuliukus.
4. Bulves, morkas, paprikas ir svogūnai nuvalykite. Tada supjaustykite norimo dydžio kubeliais.
5. Viską sluoksniais dėkite į aštuonias čenakų puodynes - bulvės, morkos, mėsos rutuliukai, paprikos, svogūnai.
6. Česnako skiltelės susmulkinkite ir paskirstykite į čenakines.
7. Visi produktai turi būti maždaug vienodai paskirstyti po čenakines. Tada į juos pilkite vandens - nepilnai pusė puodynėlės.
8. Ant viršaus dėkite po valgomąjį šaukštą grietinės ir pomidorų padažo.
9. Užbarstykite druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių ir kapotų krapų.
10. Čenakines dėkite į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir troškinkite maždaug 90 minučių.
11. Patiekite su mėgstama duonele ir skanaukite! :)
Raktažodžiai:
cenakai, mesa, malta mesa, kiauliena, dziuveseliai, prieskoniai, bulves, morkos, paprikos, svogunai, cesnakas, grietine, krapai, pipirai, pomidoru padazas
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Labai skanus sultingas kiaulienos karbonadas iš faršo
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Virtų bulvių vyniotinis su faršu
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
Minkštučiai kotletukai (galiu garantuoti, kotletų dar šitaip negaminote)
WOK ryžių makaronai su kiauliena
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
Mėsos kukuliai su makaronais
DARŽOVIŲ IR KIAULIENOS TROŠKINYS
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu
SALDŽIAAŠTRIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
ČENAKAI SU KIAULIENA
Cukinijų ir faršo kotletai
Šniceliai su balta duona ir padažu
Kiaulienos kotletai su traškia plutele