Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu

Kategorija: Apkepai / Bulvių patiekalai / Mėsos patiekalai


Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu

Paskelbė:
14 Vasario 2022
Kai norisi sočiai pamaitinti savo šeimą, aš renkuosi šį nuostabų bulvių apkepą su faršu, grietinėle ir sūriu. Man asmeniškai labai patinka, kad ingredientai visiškai paprasti, o pagaminimas nėra sunkus (sunkiausią darbo dalį atlieka orkaitė). Jeigu esate bulvinių patiekalų mėgėjas, tai tiesiog privalote išmėginti, nes skonis gaunasi nuostabus. :)



Ingredientai



  • faršas: 500 gramų (naudotas kiaulienos faršas)
  • bulvės: 4-5 (didelės)
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • mėsos prieskoniai
  • 12% riebumo grietinėlė: 200 gramų
  • bulvių krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (arba miltai)
  • fermentinis sūris: 150 gramų
  • aliejus (indo patepimui)



Recepto paruošimas



1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas būtų skanesnis, rekomenduoju faršą susimalti patiems, nes su pirktiniu skonis nebūna toks geras.
2. Iš pradžių faršą apkepinkite su prieskoniais keptuvėje, sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną bei troškinkite kartu su faršu.
3. Tuomet nuskuskite bulves.
4. Bulves supjaustykite ganėtinai plonais griežinėliais.
5. Imkite karščiui atsparų indą, patepkite jį aliejumi, klokite pusę bulvių, kad uždengtų kepimo indo dugną, po to ant viršaus dėkite faršą ir vėl sluoksnis bulvių.
6. Grietinėlę išmaišykite su miltais, užpilkite ant bulvių, kad daug maž vienodai pasiskirstytų apkepe.
7. Tada kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
8. Paskui ištraukite užberkite sūrio bei dar pakepkite apie 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: