Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Kategorija: Apkepai / Bulvių patiekalai / Mėsos patiekalai
Kai norisi sočiai pamaitinti savo šeimą, aš renkuosi šį nuostabų bulvių apkepą su faršu, grietinėle ir sūriu. Man asmeniškai labai patinka, kad ingredientai visiškai paprasti, o pagaminimas nėra sunkus (sunkiausią darbo dalį atlieka orkaitė). Jeigu esate bulvinių patiekalų mėgėjas, tai tiesiog privalote išmėginti, nes skonis gaunasi nuostabus. :)
1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas būtų skanesnis, rekomenduoju faršą susimalti patiems, nes su pirktiniu skonis nebūna toks geras.
2. Iš pradžių faršą apkepinkite su prieskoniais keptuvėje, sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną bei troškinkite kartu su faršu.
3. Tuomet nuskuskite bulves.
4. Bulves supjaustykite ganėtinai plonais griežinėliais.
5. Imkite karščiui atsparų indą, patepkite jį aliejumi, klokite pusę bulvių, kad uždengtų kepimo indo dugną, po to ant viršaus dėkite faršą ir vėl sluoksnis bulvių.
6. Grietinėlę išmaišykite su miltais, užpilkite ant bulvių, kad daug maž vienodai pasiskirstytų apkepe.
7. Tada kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
8. Paskui ištraukite užberkite sūrio bei dar pakepkite apie 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- faršas: 500 gramų (naudotas kiaulienos faršas)
- bulvės: 4-5 (didelės)
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- mėsos prieskoniai
- 12% riebumo grietinėlė: 200 gramų
- bulvių krakmolas: 1 valgomojo šaukšto (arba miltai)
- fermentinis sūris: 150 gramų
- aliejus (indo patepimui)
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas būtų skanesnis, rekomenduoju faršą susimalti patiems, nes su pirktiniu skonis nebūna toks geras.
2. Iš pradžių faršą apkepinkite su prieskoniais keptuvėje, sutarkuokite morką, smulkiai supjaustykite svogūną bei troškinkite kartu su faršu.
3. Tuomet nuskuskite bulves.
4. Bulves supjaustykite ganėtinai plonais griežinėliais.
5. Imkite karščiui atsparų indą, patepkite jį aliejumi, klokite pusę bulvių, kad uždengtų kepimo indo dugną, po to ant viršaus dėkite faršą ir vėl sluoksnis bulvių.
6. Grietinėlę išmaišykite su miltais, užpilkite ant bulvių, kad daug maž vienodai pasiskirstytų apkepe.
7. Tada kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
8. Paskui ištraukite užberkite sūrio bei dar pakepkite apie 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
bulves, apkepas, farsas, kiaulienos farsas, bulviu apkepas, sluoksniuotas apkepas, grietinele, svogunai
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
Įdaryti kotletai su morkomis, svogūnais, sūriu ir kiaušiniais
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU
Įdarytos bulvės su faršu
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
Makaronai “tagliatelle” su faršu
Šniceliai su balta duona ir padažu
Kepta cukinija su faršu
Bulviniai blynai su mėsos įdaru
Faršo ir daržovių apkepas
Virtų bulvių suktinukai su faršu
KALAKUTIENOS MALTINIAI BULVIŲ PATALUOSE
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
Skanieji bulviniai blynai su varške
Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu
PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS
RECEPTAS: BULVIŲ APKEPAS