Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa

Kategorija: Mėsos patiekalai / Kalakutiena


Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa

Paskelbė:
05 Vasario 2022
Nesu tikra kodėl, bet man Graikijos virtuvė tokia artima širdžiai. Tikriausiai todėl, kad ganėtinai paprasta, labai skani, daug prieskoninių žolelių ir žuvies.

Ingredientai


  • malta kalakutiena: 500 gramų
  • raudonieji svogūnai: 1 (nedidelio)
  • fetos sūris: 100 gramų
  • raudonėlis: 1 šaukštelio
  • druska: 0,5 šaukštelio
  • malti pipirai: 0,5 šaukštelio
  • česnakas: 1 skiltelės
  • alyvuogių aliejus: 1 šaukšto


  • Padažui:

    • graikiškas jogurtas: 1 stiklinės
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • druska: žiupsnelio
    • malti pipirai: žiupsnelio


Recepto paruošimas



1. Patarimas prieš gaminant: Jei norite, kad patiekalas būtų skanesnis, kalakutieną susimalkite savo virtuvėje, o ne pirkite faršą parduotuvėje.
2. Pirmiausia padažui visus nurodytus ingredientus sumaišykite tarpusavyje ir padėkite į šaldytuvą.
3. Tuomet kepimo skardą ištieskite su kepimo popieriumi arba folija ir pašlakstykite aliejumi.
4. Tada į maltą kalakutieną dėkite susmulkintą svogūną, fetos sūrį, įspauskite česnako, berkite prieskonius ir gerai išminkykite.
5. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukuliukus ir dėkite į kepimo skardą.
6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių, kol kukuliukai iškepa.
7. Iškeptus patiekite su mėgstamu garnyru ir pasiruoštu padažu. Lepinkitės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: