Velingtono kepsnys
Kategorija: Mėsos patiekalai
Velingtono kepsnį paruošti yra daug įvairiausių variantų. Ir recepto ieškant galima rasti begales variantų. Pati patiekalo esmė yra geras mėsos gabalas, aplink kurį sudedama daug įvairių priedų ir vis tai yra suvyniojama į sluoksniuotą tešlą. Kiekius rašau apytikslius, manau, kad viskas priklauso nuo valgytojų skaičiaus, mėsos formos bei jūsų įpročių ir skonio.
1. Iš pradžių įtrinkite mėsą pipirais, druska ir aliejumi.
2. Ant keptuvės pakaitinkite aliejų, sudėkite rozmarino, čiobrelio šakeles.
3. Tada į keptuvę įdėkite mėsą ir kepkite nuolat vartydami (apkepus vienai pusei, verčiame, kad apkeptų kita ir taip visas puses) maždaug 5 minutes.
4. Išimkite mėsą iš keptuvės, aptepkite garstyčiomis.
5. Svieste apkepinkite svogūną, sudėkite pievagrybius (kepkite kol išgaruos vanduo) bei petražoles, atvėsinkite.
6. Ant stalo pasiklokite maistinę plėvelę, ant jos tolygiai vieną šalia kito sudėkite kumpio griežinėlius, ant jų paskirstykite pievagrybių-svogūnų-petražolių masę.
7. Ant viršaus dėkite mėsą ir apvyniokite mėsą pievagrybiais - kumpiu kaip vyniotinį. Visa tai susukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą valandai.
8. Pasibarstykite ant stalo šiek tiek miltų ir šiek tiek pakočiokite sluoksniuotą tešlą.
9. Ant jos dėkite mėsos vyniotinį (tik nepamirškite nuimti plėvelę), įsukite mėsą į tešlą ir užlenkite kampus.
10. Visą tešlą sutepkite kiaušinio trynio plakiniu (ypač kraštus), įpjaukite keliose vietose tešlą ir dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
11. Kepkite pagal save, kaip patinka (ar pilnai iškepusi ar ne) maždaug 30-40 minučių ar panašiai. Mano kepsnys gavosi pilnai iškepęs (kepiau apie 45 minutes), kitą sykį gal reikėtų kepti kiek trumpiau.
Ingredientai
- kiaulienos arba jautienos išpjova: 500-700 gramų (galima aišku pakeisti ir kita mėsos dalimi, bet reiktų žiūrėti, kad nebūtų plėvių ir t.t.)
- rozmarino šakelė
- čiobreliai (ar kitokios mėgstamos prieskoninės žolelės)
- pievagrybiai: 7-10
- vytintas kumpis: 8-10 griežinėlių
- petražolės
- svogūnai: 1
- sviestas: gabalėlio
- dižono garstyčios
- sluoksniuota bemielė tešla (maždaug vieno to didesnio lapelio)
- kiaušinio trynys: 1
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įtrinkite mėsą pipirais, druska ir aliejumi.
2. Ant keptuvės pakaitinkite aliejų, sudėkite rozmarino, čiobrelio šakeles.
3. Tada į keptuvę įdėkite mėsą ir kepkite nuolat vartydami (apkepus vienai pusei, verčiame, kad apkeptų kita ir taip visas puses) maždaug 5 minutes.
4. Išimkite mėsą iš keptuvės, aptepkite garstyčiomis.
5. Svieste apkepinkite svogūną, sudėkite pievagrybius (kepkite kol išgaruos vanduo) bei petražoles, atvėsinkite.
6. Ant stalo pasiklokite maistinę plėvelę, ant jos tolygiai vieną šalia kito sudėkite kumpio griežinėlius, ant jų paskirstykite pievagrybių-svogūnų-petražolių masę.
7. Ant viršaus dėkite mėsą ir apvyniokite mėsą pievagrybiais - kumpiu kaip vyniotinį. Visa tai susukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą valandai.
8. Pasibarstykite ant stalo šiek tiek miltų ir šiek tiek pakočiokite sluoksniuotą tešlą.
9. Ant jos dėkite mėsos vyniotinį (tik nepamirškite nuimti plėvelę), įsukite mėsą į tešlą ir užlenkite kampus.
10. Visą tešlą sutepkite kiaušinio trynio plakiniu (ypač kraštus), įpjaukite keliose vietose tešlą ir dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
11. Kepkite pagal save, kaip patinka (ar pilnai iškepusi ar ne) maždaug 30-40 minučių ar panašiai. Mano kepsnys gavosi pilnai iškepęs (kepiau apie 45 minutes), kitą sykį gal reikėtų kepti kiek trumpiau.
Raktažodžiai:
kiauliena, jautiena, rozmarinas, ciobrelis, pievagrybiai, kumpis, petrazoles, svogunai, sviestas, tesla, garstycios, kiausiniai
T-bone Steak - jautienos kepsnys su rozmarinu
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Keptas mėsos - kiaulienos sprandinės kepsnys "Armonika"
Bandelės su mėsa
JAUTIENOS SUKTINUKAI “ZRAZAI“ SU IMBIERINIU ALUMI
Malta mėsa įdarytos bulvės
FARŠO RUTULIUKAI - "SPURGYTĖS"
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
Šašlykai greituoju būdu..
Kiaulienos ir jautienos mėsos konservai
Mėsos sulčių ir raudono vyno padažas prie jautienos steiko ar kepsnio
Amerikietiškas vištienos krūtinėlės kepsnys su kumpiu
Traškios bulvės su rozmarinu
Kaip teisingai kepti mėsą ir žuvį… 11 auksinių patarimų
Mėsos kukuliai su makaronais
Avienos troškinys su daržovėmis "Navarietis"
Perlenkta pica
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
Vegetariški kalafioro kepsniai su kukurūzais ir sūriu
Pica su malta mėsa ir grybais
Jautienos befstrogenas
Ryžiai su malta mėsa ir kiaušiniais
Mėsa, troškinta obuolių sultyse