Legendinis jautienos kepsnys Gildija
Kategorija: Kiauliena
Ingredientai
- jautienos filė (vidinė išpjova)
- svogūnai
- fermentinis sūris
- majonezas
- pipirai: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Pradžioje jautienos filė supjaustome ne storesniais kaip vieno centimetro gabaliukais.
2. Tada kiekvieną gabaliuką lengvai pamušame tam skirtu plaktuku.
3. Išmuštus gabaliukus dedame vieną šalia kito į kepimo skardą. Jeigu jūsų valgytojų būrys didelis, naudojame orkaitėje esančią gilesnę kepimo skardą.
4. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko užberiame vos vos pipirų, dedame plonais žiedeliais supjaustytus ir išsklaidytus svogūnus (jų neturi būti daug).
5. Ant svogūnų uždedame šiek tiek majonezo, stengdamiesi jį kažkiek paskleisti, o ant jo - užberiame truputį sutarkuoto sūrio. Visi šie 3 dalykai turi lengvai uždengti mėsą.
6. Jeigu dar tilps, į kepimo skardą sudedame į keturias dalis pjaustytas bulves (jas apiberiame druska).
7. Į kepimo skardą įpilame šiek tiek vandens, kad jis tik nedideliu sluoksneliu pasklistų skardoje ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol apkeps sūris.
8. Patiekite su keptomis bulvėmis ir tarkuotomis morkų salotomis su majonezu bei pagardintomis šiek tiek smulkintu poru, bei petražolėmis. Taip pat tokį kepsnį galima patiekti su raugintomis arba marinuotomis daržovėmis. Skanaus!