Malta mėsa įdarytos bulvės
Kategorija: Bulvių patiekalai / Mėsos patiekalai
Labai daug kartų teko sukti galvą ką gi įmanoma pagaminti namuose turint maltos mėsos (faršo). Ir vėl kotletai..? Pagaliau atradau receptą, kuris yra paprastas ir be galo skanu!
Bulvių bei mėsos kiekiai nėra nurodyti, nes priklauso nuo jūsų kepimo indo ir norimo bulvių kiekio.
1. Pirmiausia bulves nuskuskite, perpjaukite jas perpus.
2. Tuomet bulvių apačią šiek tiek nupjaukite, kad bulves būtų patogiau statyti į kepimo indą, vidų išskobkite šaukštu arba peiliu (aš pati skobiau su bulvių skustuku), kad būtų vietos mėsai sudėti.
3. Bulves kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite.
4. Tada mėsą sumalkite (jei dar nemalta), įberkite mėsos prieskonių, pipirų, druskos bei įspauskite kelias skilteles česnako.
5. Paruošta mėsyte įdarykite bulvių puseles.
6. Po to jas sudėkite į aliejumi išteptą skardą arba kepimo indą bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, kol bulvės suminkštės.
7. Baigus kepti puselių viršų apibarstykit sutarkuotu fermentiniu sūriu bei dar maždaug 5 minutes palaikykite karštoje orkaitėje, kol išsilydys sūris. Skanaukite!
Bulvių bei mėsos kiekiai nėra nurodyti, nes priklauso nuo jūsų kepimo indo ir norimo bulvių kiekio.
Ingredientai
- bulvės
- malta mėsa
- mėsos prieskoniai
- pipirai
- druska
- česnakas
- fermentinis sūris
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves nuskuskite, perpjaukite jas perpus.
2. Tuomet bulvių apačią šiek tiek nupjaukite, kad bulves būtų patogiau statyti į kepimo indą, vidų išskobkite šaukštu arba peiliu (aš pati skobiau su bulvių skustuku), kad būtų vietos mėsai sudėti.
3. Bulves kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite.
4. Tada mėsą sumalkite (jei dar nemalta), įberkite mėsos prieskonių, pipirų, druskos bei įspauskite kelias skilteles česnako.
5. Paruošta mėsyte įdarykite bulvių puseles.
6. Po to jas sudėkite į aliejumi išteptą skardą arba kepimo indą bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių, kol bulvės suminkštės.
7. Baigus kepti puselių viršų apibarstykit sutarkuotu fermentiniu sūriu bei dar maždaug 5 minutes palaikykite karštoje orkaitėje, kol išsilydys sūris. Skanaukite!
Raktažodžiai:
bulves, mesa, malta mesa, pipirai, druska, cesnakas, mesos prieskoniai, bulves idarytos mesa, suris, fermentinis suris
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
Bulvių pyragėliai
BULVĖS ĮDARYTOS SILKE
Virtų bulvių cepelinai su manais
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
Marokietiškas saldžių bulvių pyragas
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
Karališkos bulvės
Kitoks bulvių apkepas
Virtų bulvių suktinukai su faršu
bulvių gratinas / pyragas su džiovintais grybais
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
Faršo ir bulvių kepsnys
RECEPTAS: BULVIŲ APKEPAS
PRANCŪZIŠKAS (DAUPHINOIS) BULVIŲ APKEPAS
Provanso bulvių apkepas su kumpiu
Vištiena įdarytos bulvių puselės
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI