Pupelių ir stirnienos troškinys
Kategorija: Mėsos patiekalai
Su šiuo receptu noriu paneigti seną mitą, kad laukinė mėsa būtinai turi būti sausa ir kieta. Aš ir pati visada taip galvojau, kad laukinė mėsa bus kieta bei sausa. Bet tikrai nieko panašaus. Stirnienos filė naudoju kepsniukams, o kumpį - guliašui, čenakams ir įvairiems troškiniams. Žinote, net padariau išvadą, kad stirnienos mėsa troškiniuose būna minkštesnė už lietuvių labai pamėgtą kiaulieną.
1. Iš pradžių stirnienos kumpį nuplaukite, nusausinkite bei supjaustykite kubeliais. Mėsą apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis bei palikite marinuotis porai valandų.
2. Tuomet keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite kubeliais supjaustytus česnakus bei svogūnus. Pageltus svogūnams sudėkite mėsą. Apkepinkite iš visų pusių mėsytę, sudėkite sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytą pomidorą bei papriką. Pabarstykite druska, pipirais bei prieskoninėmis žolelėmis. Į keptuvę įpilkite stiklinę vandens, uždenkite bei troškinkite maždaug 60 minučių ant silpnos ugnies.
3. Po to į keptuvę sudėkite pupeles, vieną šaukštą grietinės, pomidorų padažo (kas mėgstate aštriau) bei troškinkite dar maždaug 5 minutes.
4. Galiausiai patiekite su balta duona arba bandelėmis ir skanaukite!
Ingredientai
- stirnienos kumpis: 500 gramų
- morkos: 2
- pomidorai: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 1-2 skiltelių
- paprikos: 1
- konservuotos pupelės pomidorų padaže: 1 indelio
- grietinė: 1-2 šaukštų
- pomidorų padažas: 1-2 šaukštų
- prieskoninės žolelės (čiobrelis, mairūnas, bazilikas)
- pipirai
- druska
- žaliosios citrinos: 1
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių stirnienos kumpį nuplaukite, nusausinkite bei supjaustykite kubeliais. Mėsą apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis bei palikite marinuotis porai valandų.
2. Tuomet keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite kubeliais supjaustytus česnakus bei svogūnus. Pageltus svogūnams sudėkite mėsą. Apkepinkite iš visų pusių mėsytę, sudėkite sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytą pomidorą bei papriką. Pabarstykite druska, pipirais bei prieskoninėmis žolelėmis. Į keptuvę įpilkite stiklinę vandens, uždenkite bei troškinkite maždaug 60 minučių ant silpnos ugnies.
3. Po to į keptuvę sudėkite pupeles, vieną šaukštą grietinės, pomidorų padažo (kas mėgstate aštriau) bei troškinkite dar maždaug 5 minutes.
4. Galiausiai patiekite su balta duona arba bandelėmis ir skanaukite!
Raktažodžiai:
stirniena, morkos, pomidorai, troskinys, svogunai, cesnakas, grietine, pomidoru padazas, ciobrelis, mairunas, bazilikas, pipirai, druska
Stirnienos mėsos troškinys
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
Faršu įdaryti pievagrybiai
Šviežia laukinė lašiša paruošta žemoje temperatūroje su garintomis daržovėmis ir citrina
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Kiaulienos kumpio guliašas su džiovintomis slyvomis
SALDŽIAAŠTRIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
Keptas veršienos kumpis rankovėje - orkaitėje
Šparaginių pupelių troškinys su mėsa (faršu)
Troškinys su kiauliena, džiovintais baravykais ir raudonuoju vynu
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
Skaniausias pasaulyje jautienos troškinys su pievagrybiais
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Namuose vytinta vištienos filė
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
GRILL VIŠTIENA PIPIRINIAME PADAŽE
Šonkaulių kelmas