Pupelių ir stirnienos troškinys

Kategorija: Mėsos patiekalai


Pupelių ir stirnienos troškinys

Paskelbė:
04 Lapkričio 2022
Su šiuo receptu noriu paneigti seną mitą, kad laukinė mėsa būtinai turi būti sausa ir kieta. Aš ir pati visada taip galvojau, kad laukinė mėsa bus kieta bei sausa. Bet tikrai nieko panašaus. Stirnienos filė naudoju kepsniukams, o kumpį - guliašui, čenakams ir įvairiems troškiniams. Žinote, net padariau išvadą, kad stirnienos mėsa troškiniuose būna minkštesnė už lietuvių labai pamėgtą kiaulieną.


Ingredientai


  • stirnienos kumpis: 500 gramų
  • morkos: 2
  • pomidorai: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 1-2 skiltelių
  • paprikos: 1
  • konservuotos pupelės pomidorų padaže: 1 indelio
  • grietinė: 1-2 šaukštų
  • pomidorų padažas: 1-2 šaukštų
  • prieskoninės žolelės (čiobrelis, mairūnas, bazilikas)
  • pipirai
  • druska
  • žaliosios citrinos: 1


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių stirnienos kumpį nuplaukite, nusausinkite bei supjaustykite kubeliais. Mėsą apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis bei palikite marinuotis porai valandų.
2. Tuomet keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite kubeliais supjaustytus česnakus bei svogūnus. Pageltus svogūnams sudėkite mėsą. Apkepinkite iš visų pusių mėsytę, sudėkite sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytą pomidorą bei papriką. Pabarstykite druska, pipirais bei prieskoninėmis žolelėmis. Į keptuvę įpilkite stiklinę vandens, uždenkite bei troškinkite maždaug 60 minučių ant silpnos ugnies.
3. Po to į keptuvę sudėkite pupeles, vieną šaukštą grietinės, pomidorų padažo (kas mėgstate aštriau) bei troškinkite dar maždaug 5 minutes.
4. Galiausiai patiekite su balta duona arba bandelėmis ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: