Troškinti švieži kopūstai su dešrelėmis
Kategorija: Mėsos patiekalai
Jau esu pasakojusi kaip labai skaniai troškinu raugintus kopūstus su dešrelėmis, tačiau šį kartą noriu papasakoti kitokį variantą, kai yra naudojami švieži kopūstai. Abu variantai mano šeimai labai patinka ir abu yra gaminami vienodai dažnai. Kartais renkamės vieną, o kartais kitą, kad nei vienas nenusibostų. Tad šiandien rekomenduoju pasirinkti šį paruošimo būdą. Esu tikra, kad Jums labai patiks! ;)
1. Pirmiausia supjaustome dešrelės nedideliais kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepiname dešreles, vis pamaišydami (jeigu naudojamos rūkytos dešrelės, šį etapą praleidžiame).
3. Jeigu pagal skonį reikia užberiame ant dešrelių šiek tiek druskos.
4. Užpilame sultiniu ir šiek tiek patroškiname. Svogūnus ir bulves nulupame, bulves supjaustome į 4 dalis, o svogūnus - žiedeliais. Į puodą su dešrelėmis suverčiame svogūnus ir bulves. Pagardiname druska ir pipirais.
5. Kopūstus nuvalome, nuplauname, supjaustome juostelėmis ir nuplikome verdančiu vandeniu. Po maždaug 40 minučių virimo ant bulvių (žiūrime, kad jos jau būtų minkštos) ir svogūnų suberiame pjaustytus kopūstus ir dar paverdame apie 10 minučių. Jeigu naudojamos pieniškos dešrelės, jas galite dėti beveik pačioje pabaigoje su kopūstais.
6. Įberiame dar šiek tiek druskos ir pipirų, pagal savo skonį, jeigu reikia.
7. Prieš patiekdami įdedame sviesto, permaišome, patiekiame ir skanaujame!
Ingredientai
- dešrelės: ~400 gramų (naudoju kiaulienos, tinka ir kitos mėgstamos, itin tinka rūkytos)
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- mėsos sultinys: 250 mililitrų
- svogūnai: 2
- bulvės: 400 gramų
- švieži kopūstai: 1 kilogramo
- sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia supjaustome dešrelės nedideliais kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepiname dešreles, vis pamaišydami (jeigu naudojamos rūkytos dešrelės, šį etapą praleidžiame).
3. Jeigu pagal skonį reikia užberiame ant dešrelių šiek tiek druskos.
4. Užpilame sultiniu ir šiek tiek patroškiname. Svogūnus ir bulves nulupame, bulves supjaustome į 4 dalis, o svogūnus - žiedeliais. Į puodą su dešrelėmis suverčiame svogūnus ir bulves. Pagardiname druska ir pipirais.
5. Kopūstus nuvalome, nuplauname, supjaustome juostelėmis ir nuplikome verdančiu vandeniu. Po maždaug 40 minučių virimo ant bulvių (žiūrime, kad jos jau būtų minkštos) ir svogūnų suberiame pjaustytus kopūstus ir dar paverdame apie 10 minučių. Jeigu naudojamos pieniškos dešrelės, jas galite dėti beveik pačioje pabaigoje su kopūstais.
6. Įberiame dar šiek tiek druskos ir pipirų, pagal savo skonį, jeigu reikia.
7. Prieš patiekdami įdedame sviesto, permaišome, patiekiame ir skanaujame!
Troškinti kopūstai su dešrelėmis
Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis
KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS
Pietums – kiaulienos dešrelės su raugintais kopūstais
Troškintos dešrelės su žirneliais
Bandelės su dešrelėmis
Troškinti kopūstai su mėsa
Daržovių troškinys su šonine ir dešrelėmis
Virti briuselio kopūstai, patiekti su daržovėmis
Dešrelės mielinėje tešloje su sūriu orkaitėje
Marinuoti česnakiniai kopūstai su burokėliais
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS IR DEŠRELIŲ UŽKANDIS
Troškinti briuselio kopūstai su paprikomis, grietinėle ir sūriu
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
Tinginių balandėliai puode
Raugintų kopūstų sriuba
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Šiupininė sriuba
TROŠKINTI RAUGINTI KOPŪSTAI SU DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Karamelizuoti Briuselio kopūstai
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
Greitai marinuoti kopustai
Patobulinti bulviniai blynai
Lenkiškas bigosas - kopūstų troškinys su mėsa