Troškinti švieži kopūstai su dešrelėmis

Kategorija: Mėsos patiekalai


Troškinti švieži kopūstai su dešrelėmis

Paskelbė:
28 Birželio 2022
Jau esu pasakojusi kaip labai skaniai troškinu raugintus kopūstus su dešrelėmis, tačiau šį kartą noriu papasakoti kitokį variantą, kai yra naudojami švieži kopūstai. Abu variantai mano šeimai labai patinka ir abu yra gaminami vienodai dažnai. Kartais renkamės vieną, o kartais kitą, kad nei vienas nenusibostų. Tad šiandien rekomenduoju pasirinkti šį paruošimo būdą. Esu tikra, kad Jums labai patiks! ;) 



Ingredientai



  • dešrelės: ~400 gramų (naudoju kiaulienos, tinka ir kitos mėgstamos, itin tinka rūkytos)
  • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • mėsos sultinys: 250 mililitrų
  • svogūnai: 2
  • bulvės: 400 gramų
  • švieži kopūstai: 1 kilogramo
  • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • juodieji pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia supjaustome dešrelės nedideliais kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepiname dešreles, vis pamaišydami (jeigu naudojamos rūkytos dešrelės, šį etapą praleidžiame).
3. Jeigu pagal skonį reikia užberiame ant dešrelių šiek tiek druskos.
4. Užpilame sultiniu ir šiek tiek patroškiname. Svogūnus ir bulves nulupame, bulves supjaustome į 4 dalis, o svogūnus - žiedeliais. Į puodą su dešrelėmis suverčiame svogūnus ir bulves. Pagardiname druska ir pipirais.
5. Kopūstus nuvalome, nuplauname, supjaustome juostelėmis ir nuplikome verdančiu vandeniu. Po maždaug 40 minučių virimo ant bulvių (žiūrime, kad jos jau būtų minkštos) ir svogūnų suberiame pjaustytus kopūstus ir dar paverdame apie 10 minučių. Jeigu naudojamos pieniškos dešrelės, jas galite dėti beveik pačioje pabaigoje su kopūstais.
6. Įberiame dar šiek tiek druskos ir pipirų, pagal savo skonį, jeigu reikia.
7. Prieš patiekdami įdedame sviesto, permaišome, patiekiame ir skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: