Vištienos kepenėlės grietinės padaže
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Tai labai paprastai ir ganėtinai greitai pagaminamas patiekalas - vištienos kepenėlės grietinėje.
Tokias vištienos kepenėles labai skanu patiekti su bulvių koše, grikiais, ryžiais arba česnakiniu batonu. Mano vyrui skaniausia su bulvių koše, o man ir vaikams su česnakiniu batonu, tad ir jūs turite surasti savo mėgstamiausią garnyrą. :)
1. Pirmiausia nuplauname vištienos kepenėles.
2. Patarimas: Jeigu niekur neskubate ir gaminant turite daugiau laiko, tai rekomenduoju pamirkyti kepenėles piene 20 maždaug minučių, šitaip jos bus dar švelnesnės.
3. Tada apdorojame kepenėles, reikia iškirpti plėveles bei riebalus.
4. Tada supjaustome nedideliais gabaliukais. Man asmeniškai patinka labai nedideliais, kad labiau valgant jausčiau padažą, bet čia kiekvienam savo.
5. Smulkiai supjaustome svogūną.
6. Apkepame supjaustytus svogūnus svieste iki gražios auksinės spalvos, tai užtrunka maždaug 4-5 minutes.
7. Tada į keptuvę suberiame vištienos kepenėles ir kepame dar maždaug 5-7 minutes, kol spalva pasikeičia iš raudonos į gražią rudą.
8. Pasūdome bei pagardiname pipirais pagal savo arba valgančiųjų skonį.
9. Supilame grietinę ir išmaišome. Troškiname ant vidutinio kaitrumo ugnies dar maždaug 10 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Tokias vištienos kepenėles labai skanu patiekti su bulvių koše, grikiais, ryžiais arba česnakiniu batonu. Mano vyrui skaniausia su bulvių koše, o man ir vaikams su česnakiniu batonu, tad ir jūs turite surasti savo mėgstamiausią garnyrą. :)
Ingredientai
- vištienos kepenėlių: 600 gramų
- 20% riebumo grietinės: 500 gramų
- svogūnų: 1
- sviesto: 20 gramų
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuplauname vištienos kepenėles.
2. Patarimas: Jeigu niekur neskubate ir gaminant turite daugiau laiko, tai rekomenduoju pamirkyti kepenėles piene 20 maždaug minučių, šitaip jos bus dar švelnesnės.
3. Tada apdorojame kepenėles, reikia iškirpti plėveles bei riebalus.
4. Tada supjaustome nedideliais gabaliukais. Man asmeniškai patinka labai nedideliais, kad labiau valgant jausčiau padažą, bet čia kiekvienam savo.
5. Smulkiai supjaustome svogūną.
6. Apkepame supjaustytus svogūnus svieste iki gražios auksinės spalvos, tai užtrunka maždaug 4-5 minutes.
7. Tada į keptuvę suberiame vištienos kepenėles ir kepame dar maždaug 5-7 minutes, kol spalva pasikeičia iš raudonos į gražią rudą.
8. Pasūdome bei pagardiname pipirais pagal savo arba valgančiųjų skonį.
9. Supilame grietinę ir išmaišome. Troškiname ant vidutinio kaitrumo ugnies dar maždaug 10 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
vistiena, vistienos kepeneles, grietine, svogunai, sviestas, druska, juodieji pipirai, pipirai
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Triušio kepenėlės
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS
Vištienos kepenėlių ir pievagrybių mišrainė krepšeliuose
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Indiška Tandoori vištiena, marinuota jogurte
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Bulvių „lizdai“ su vištiena.
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže
Midijos česnakiniame grietinėlės padaže
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Kaip skaniai iškepti kepenėles vos per 3 minutes!
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Vištienos salotos su ananasais, kukurūzais ir agurkais
Tarkuotų bulvių košė su vištiena
Vištienos skrandukų ir širdelių troškinys su grietinėle ir daržovėmis
"TINGINUKAI" SU MĖTOMIS IR DARŽOVIŲ PADAŽU
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Vištienos kepsneliai su šonine