500g faršo ir žalios bulvės: štai ką aš paruošiu per artimiausius kviestinius pietus
Kategorija: Bulvių patiekalai / Mėsos patiekalai
Labai skanus patiekalas, kai pritrūksta minčių ką gaminti iš faršo. Vienas iš šių "kupstelių" įdaro elementų yra bulvės. Būtent jų dėka nereikia atskirai ruošti garnyro šiems neįprastiems "kotletams" (jei taip galima pavadinti).
1. Pirmiausia bulves apverdame, kol bus pusiau paruoštos (nes paskui jos dar apkeps orkaitėje).
2. Atvėsiname bulves ir stambiai sutarkuojame.
3. Po to perdedame jas į patogų dubenį, įdedame vieną valgomąjį šaukštą majonezo, beriame druskos bei pipirų pagal savo skonį. Gerai permaišome.
4. Svogūnus nulupame ir ganėtinai smulkiai sukapojame, o po to apkepame aliejuje iki pagels.
5. Kiaušinius išverdame, atvėsiname ir smulkiai supjaustome, įdedame truputį majonezo ir permaišome.
6. Smulkiai sutarkuojame fermentinį sūrį.
7. Tada uždengiame skardą su kepimo popieriumi, o po to sutepame ją nedideliu aliejaus kiekiu.
8. Dedame faršą plonais paplotėliais, ne storesniais nei 1 centimetro. Mėsos paplotėlius stengiamės daryti vienodo dydžio, palikdamos tarp jų šiek tiek laisvos vietos.
9. Kiekvieną kupstelį pabarstome sutarkuotu sūriu.
10. Kepame patiekalą iš anksto įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis (arba be jų) ir skanaujame!
Ingredientai
- faršas: 500 gramų (naudoju kiaulienos)
- bulvės: 300 gramų
- kiaušiniai: 4
- svogūnai: 200 gramų
- majonezas: 50 gramų
- sūris: 150 gramų
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bulves apverdame, kol bus pusiau paruoštos (nes paskui jos dar apkeps orkaitėje).
2. Atvėsiname bulves ir stambiai sutarkuojame.
3. Po to perdedame jas į patogų dubenį, įdedame vieną valgomąjį šaukštą majonezo, beriame druskos bei pipirų pagal savo skonį. Gerai permaišome.
4. Svogūnus nulupame ir ganėtinai smulkiai sukapojame, o po to apkepame aliejuje iki pagels.
5. Kiaušinius išverdame, atvėsiname ir smulkiai supjaustome, įdedame truputį majonezo ir permaišome.
6. Smulkiai sutarkuojame fermentinį sūrį.
7. Tada uždengiame skardą su kepimo popieriumi, o po to sutepame ją nedideliu aliejaus kiekiu.
8. Dedame faršą plonais paplotėliais, ne storesniais nei 1 centimetro. Mėsos paplotėlius stengiamės daryti vienodo dydžio, palikdamos tarp jų šiek tiek laisvos vietos.
9. Kiekvieną kupstelį pabarstome sutarkuotu sūriu.
10. Kepame patiekalą iš anksto įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis (arba be jų) ir skanaujame!
Kukuliai su bešamelio padažu
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
Greitai pagaminamos tuno ir daržovių salotos
Kotletai "pataluose" kepti orkaitėje
Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
Keptos bulvės su česnaku ir petražolėmis
Rumuniški kotletai - CHIFTELE
Faršo ir bulvių kepsnys
Farširuotos bulvės su mesa
ČIČINSKO KEPSNYS (IŠ KIAULIENOS FARŠO)
BULVINIAI BLYNAI SU ĮDARU IR APSKRUDUSIA SŪRIO PLUTELE
Omletas su bulvėmis ir grybais
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
Bulves gaminu tik taip! Vyras šiuo patiekalu džiaugiasi kaip vaikas
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Faršo kepsniukai su bulvėmis
Pasakiška daržovių košė
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Orkaitėje kepti bulvių kotletai su rūkyta vištiena ir sūriu
Tradiciniai lietuviški cepelinai
Troškinys su kiauliena ir bulvėmis
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS