Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
Kategorija: Grybų patiekalai / Blynai / Vištiena ir paukštiena
Aš tikrai labai mėgstu įvairiausius lietinius blynus. Tiek saldžius, tiek nesaldžius. Esu labai pamilusi bulvinius blynus su vištiena, bet šį kartą norėjosi paeksperimentuoti ir pasigaminti kažką visiškai naujo šia tematika. Ir galiu pasakyti, kad eksperimentas puikiai pavyko. Gavosi nuostabus blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais. Visa šeima pagyrė ir laimingi valgė. Vyras sakė, kad jau artimiausiu metu šitaip gaminti teks dar kartą, nes jam labai patiko. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, gal tai taps ir Jūsų šeimos labai pamėgtu patiekalu.
1. Pirmiausia smulkiai supjaustome vištienos filė, įdedame po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišome ir paliekame pastovėti mažiausiai 30 minučių.
2. Iš nurodytų ingredientų iškepame nevisai plonus lietinius blynus. Būtų idealiausia, kad jie būtų tokio pat dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsime savo lietinių blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.
3. Ant sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, suverčiame susmulkintus pievagrybius ir pakepiname kartu maždaug 5 minutes.
4. Ant sviesto taip pat apkepame vištieną.
5. Tuomet vištieną sudedame į grybų masę. Dar suberiame smulkiai supjaustytas paprikas ir kepiname viską, kol paprikos taps minkštos.
6. Tada sudedame grietinę, pomidorus (kelis pasiliekame puošimui), įpjaustome žalių baziliko lapelių, įdedame žiupsnį Provanso prieskonių, jeigu reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišome ir dar kiek pakepiname.
7. Blynus po vieną dedame į formą, užtepame po sluoksnį pasiruošto įdaro, vis užtarkuojame nelabai storai lydytu sūriu.
8. Tada indą sandariai apvyniojame folija ir kepame orkaitėje (170-180 laipsnių temperatūroje) maždaug 20-40 minučių, priklausomai nuo to, koks indas, ir kokio storio tortas.
9. Kai jau iškepa, išimame tortą iš indo, visą aptarkuojame sūriu ir dar trumpam įdedame į orkaitę.
10. Papuošiame. Šis blynų tortas savo skoniu labai primena picą. Linkiu pamėginti ir skanaus!
Ingredientai
- Blynams:
- miltai: 200 gramų
- pienas: 0,5 litro
- kiaušiniai: 2
- druska: žiupsnelio
- aliejus (kepimui)
- Įdarui:
- vištienos filė: ~700 gramų
- pievagrybiai: ~500 gramų
- kokybiškas lydytas sūris: 300 gramų
- grietinė: 1 valgomojo šaukšto
- sviestas: 100 gramų
- saldžiosios paprikos: 2
- marinuoti pomidorai: 300 gramų
- svogūnai: 1 didelio
- žali bazilikai: 1
- alyvuogės (papuošimui)
- Provanso prieskoniai
- juodieji pipirai
- malti lauro lapai
- karis
- džiovintos aitriosios paprikos
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia smulkiai supjaustome vištienos filė, įdedame po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišome ir paliekame pastovėti mažiausiai 30 minučių.
2. Iš nurodytų ingredientų iškepame nevisai plonus lietinius blynus. Būtų idealiausia, kad jie būtų tokio pat dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsime savo lietinių blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.
3. Ant sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, suverčiame susmulkintus pievagrybius ir pakepiname kartu maždaug 5 minutes.
4. Ant sviesto taip pat apkepame vištieną.
5. Tuomet vištieną sudedame į grybų masę. Dar suberiame smulkiai supjaustytas paprikas ir kepiname viską, kol paprikos taps minkštos.
6. Tada sudedame grietinę, pomidorus (kelis pasiliekame puošimui), įpjaustome žalių baziliko lapelių, įdedame žiupsnį Provanso prieskonių, jeigu reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišome ir dar kiek pakepiname.
7. Blynus po vieną dedame į formą, užtepame po sluoksnį pasiruošto įdaro, vis užtarkuojame nelabai storai lydytu sūriu.
8. Tada indą sandariai apvyniojame folija ir kepame orkaitėje (170-180 laipsnių temperatūroje) maždaug 20-40 minučių, priklausomai nuo to, koks indas, ir kokio storio tortas.
9. Kai jau iškepa, išimame tortą iš indo, visą aptarkuojame sūriu ir dar trumpam įdedame į orkaitę.
10. Papuošiame. Šis blynų tortas savo skoniu labai primena picą. Linkiu pamėginti ir skanaus!
Raktažodžiai:
miltai, pienas, kiausiniai, druska, aliejus, vistiena, file, vistienos file, pievagrybiai, suris, paprikos, pomidorai, alyvuoges, svogunai, grietine, karis, pipirai
Vištiena orkaitėje su raugintais kopūstais
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Grikių blynai su baravykais
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Makaronai su vištiena ir pievagrybiais
Vištiena bazilikų ir pomidorų padaže
Kepti vafliai - čirviniai blynai su vandeniu
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Bulviniai arba Kėdainių blynai ruošti kamado tipo grilyje
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Kaip kepti blynus? Arba nuostabus blynelių receptas!
Blynų receptas su kefyru
Čirviniai blynai su obuoliais
Thai Wok su vištiena
Bulviniai blynai su morkomis
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
Grikių salotos - mišrainė su pievagrybiais ir silke
Kapotos vištienos kepsneliai su gartyčiomis ir grietine, be majonezo
Yaki udon makaronai su vištiena, morkomis ir pievagrybiais
Įdaryti baklažanai su vištiena, daržovėmis ir feta sūriu
Greitai pagaminami makaronai su tunu ir pievagrybiais
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
Norisi paragauti ko nors nauja? Išbandykite šias vištienos ir pomidorų salotas!