Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais

Kategorija: Grybų patiekalai / Blynai / Vištiena ir paukštiena


Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais

Paskelbė:
11 Birželio 2022
Aš tikrai labai mėgstu įvairiausius lietinius blynus. Tiek saldžius, tiek nesaldžius. Esu labai pamilusi bulvinius blynus su vištiena, bet šį kartą norėjosi paeksperimentuoti ir pasigaminti kažką visiškai naujo šia tematika. Ir galiu pasakyti, kad eksperimentas puikiai pavyko. Gavosi nuostabus blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais. Visa šeima pagyrė ir laimingi valgė. Vyras sakė, kad jau artimiausiu metu šitaip gaminti teks dar kartą, nes jam labai patiko. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, gal tai taps ir Jūsų šeimos labai pamėgtu patiekalu. 



Ingredientai



  • Blynams:
    • miltai: 200 gramų
    • pienas: 0,5 litro
    • kiaušiniai: 2
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus (kepimui)
  • Įdarui:
    • vištienos filė: ~700 gramų
    • pievagrybiai: ~500 gramų
    • kokybiškas lydytas sūris: 300 gramų
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • sviestas: 100 gramų
    • saldžiosios paprikos: 2
    • marinuoti pomidorai: 300 gramų
    • svogūnai: 1 didelio
    • žali bazilikai: 1
    • alyvuogės (papuošimui)
    • Provanso prieskoniai
    • juodieji pipirai
    • malti lauro lapai
    • karis
    • džiovintos aitriosios paprikos
    • druska

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia smulkiai supjaustome vištienos filė, įdedame po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišome ir paliekame pastovėti mažiausiai 30 minučių.
2. Iš nurodytų ingredientų iškepame nevisai plonus lietinius blynus. Būtų idealiausia, kad jie būtų tokio pat dydžio, kaip turimas indas, kuriame kepsime savo lietinių blynų tortą, pvz. išardoma tortinė.
3. Ant sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, suverčiame susmulkintus pievagrybius ir pakepiname kartu maždaug 5 minutes.
4. Ant sviesto taip pat apkepame vištieną.
5. Tuomet vištieną sudedame į grybų masę. Dar suberiame smulkiai supjaustytas paprikas ir kepiname viską, kol paprikos taps minkštos.
6. Tada sudedame grietinę, pomidorus (kelis pasiliekame puošimui), įpjaustome žalių baziliko lapelių, įdedame žiupsnį Provanso prieskonių, jeigu reikia druskos, juodųjų pipirų, lauro lapelių, aitriosios paprikos. Masę išmaišome ir dar kiek pakepiname.
7. Blynus po vieną dedame į formą, užtepame po sluoksnį pasiruošto įdaro, vis užtarkuojame nelabai storai lydytu sūriu.
8. Tada indą sandariai apvyniojame folija ir kepame orkaitėje (170-180 laipsnių temperatūroje) maždaug 20-40 minučių, priklausomai nuo to, koks indas, ir kokio storio tortas.
9. Kai jau iškepa, išimame tortą iš indo, visą aptarkuojame sūriu ir dar trumpam įdedame į orkaitę.
10. Papuošiame. Šis blynų tortas savo skoniu labai primena picą. Linkiu pamėginti ir skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: