Šaltiena su kiauliena ir vištiena
Kategorija: Mėsos patiekalai
Aš šaltienos tikrai negaminu dažnai. Bet kai gaminu tai yra mano receptas favoritas. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad gaminant šaltieną yra daug darbo, bet iš tiesų taip nėra ir viskas yra ganėtinai paprasta. Aš pati tradiciškai ruošiu su kiaulės kojomis, nuo jų šaltiena visados sustingta, taip pat į šaltieną dar būtinai įdedu ir vištienos.
1. Pirmiausia vištienos ketvirčius, kiaulės kojas, svogūną, česnaką ir morką sudėkite į puodą.
2. Tada berkite druskos, pipirų ir lauro lapus.
3. Užpilame vandeniu ir užkaiskite virti. Virkite ilgai - maždaug 2 valandas, kol mėsa pati ims nertis nuo kaulų.
4. Jei namie turite greitpuodį, viską galite atlikti greičiau. Užteks vos 50-60 minučių.
5. Po to mėsą šiek tiek atvėsinkite.
6. Supjaustykite nedideliais gabaliukais.
7. Morką taip pat supjaustykite griežinėliais ir juostelėmis.
8. Į indus, kuriuose ruošite šaltieną dėkite morkų, ant viršaus supjaustytą mėsą.
9. Skystį, kuriame virė mėsa perkoškite. Skystį užpilkit ant mėsos ir dėkite į šaldytuvą stingti.
10. Štai ir viskas. Mūsų šaltiena jau pagaminta. Skanaus!
Ingredientai
- kiaulės kojos: 2
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- vištienos ketvirčiai: 2
- druska: pagal skonį
- lauro lapai: 4
- juodieji ir kvapieji pipirai: 4-6 žirneliai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos ketvirčius, kiaulės kojas, svogūną, česnaką ir morką sudėkite į puodą.
2. Tada berkite druskos, pipirų ir lauro lapus.
3. Užpilame vandeniu ir užkaiskite virti. Virkite ilgai - maždaug 2 valandas, kol mėsa pati ims nertis nuo kaulų.
4. Jei namie turite greitpuodį, viską galite atlikti greičiau. Užteks vos 50-60 minučių.
5. Po to mėsą šiek tiek atvėsinkite.
6. Supjaustykite nedideliais gabaliukais.
7. Morką taip pat supjaustykite griežinėliais ir juostelėmis.
8. Į indus, kuriuose ruošite šaltieną dėkite morkų, ant viršaus supjaustytą mėsą.
9. Skystį, kuriame virė mėsa perkoškite. Skystį užpilkit ant mėsos ir dėkite į šaldytuvą stingti.
10. Štai ir viskas. Mūsų šaltiena jau pagaminta. Skanaus!
Raktažodžiai:
saltiena, kiauliena, vistiena, kiaules kojos, morkos, vistienos ketvirciai, pipirai, juodieji pipirai, kvapieji pipirai, lauro lapai
Mano tradiciska saltiena
Šaltiena
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
KK+ marinatas vištienai su actu
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Burokėlių sriuba su džiovintais baravykais
Marinatas armėniškiems šašlykams.
PERLINIŲ KRUOPŲ SRIUBA SU VIŠTIENA
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Spagečiai Su Vištiena
Bulvienė su džiovintais grybais
ČENAKAI SU KIAULIENA
Vištienos plovas čenakinėse
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Traški vištiena kazane - traškūs vištienos sparneliai
Kiaulienos karka su troškintais raugintais kopūstais
Orkaitėje keptas plovas
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Jautienos troškinys su daržovėmis
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Įdarytos vištų šlaunelės