Mėsos troškinys - guliašo sriuba ant laužo
Kategorija: Sriubos / Mėsos patiekalai
Gaminant buvo naudojamas indas, kuris ir vadinasi "Vengriškas katiliukas". Tik tiek, kad tikrai ne katiliukas, o visas katilas - 28 litrų. Mūsų porcija gavosi kažkur dešimčiai žmonių, bet kaip galite matyti iš nuotraukos, katilas toli gražu nebuvo pilnas.?
1. Išties gamybos procesas gan paprastas - visus produktus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Mes viską supjaustėme kubeliais, tik papriką juostelėmis. Salierą supjaustėme itin smulkiai, nes kompanijoje buvo jo nemėgstančių, bandėm visiškai paslėpti ir puikiai pavyko.
2. Ant kiaulienos taukų pakepinkite svogūnus su susmulkintais česnakais, sudėkite mėsą ir taip pat pakepinkite.
3. Toliau trumpai apkepinkite morkas, salierus, šiek tiek prieskonių ir pripilkite vandens tiek, kad viską apsemtų. Troškinkite, kol vanduo išgaruos.
4. Po šio troškinimo mėsa privalo būti jau beveik paruošta, jeigu ji dar kietoka, pilkite dar vandens ir troškinkite toliau.
5. Kai mėsa išsitroškina, dėkite paprikas, jas šiek tiek apkepinkite.
6. Po paprikų dėkite bulves, vėl pilkite vandens tiek, kad jas apsemtų.
7. Kai bulves išvirs, dėkite konservuotus pomidorus, druską ir likusius prieskonius. Užvirkite, patikrinkite ar pagal skonį nereikia daugiau prieskonių.
8. Patiekite ir skanaukite! :)
Ingredientai
- kiaulienos taukai
- jautiena (galite naudoti ir kiaulieną, bet tada jau nebus tikras guliašas)
- svogūnai
- česnakas
- saliero šaknys
- morkos
- bulvės
- saldžios raudonos paprikos
- konservuoti pomidorai
- aštrus paprikų padažas (jei neturite, galite naudoti ir paprastą padažą, pridedant daugiau prieskonių)
- druska
- juodieji pipirai
- čili pipirai
- malta raudonoji paprika
Recepto paruošimas
1. Išties gamybos procesas gan paprastas - visus produktus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Mes viską supjaustėme kubeliais, tik papriką juostelėmis. Salierą supjaustėme itin smulkiai, nes kompanijoje buvo jo nemėgstančių, bandėm visiškai paslėpti ir puikiai pavyko.
2. Ant kiaulienos taukų pakepinkite svogūnus su susmulkintais česnakais, sudėkite mėsą ir taip pat pakepinkite.
3. Toliau trumpai apkepinkite morkas, salierus, šiek tiek prieskonių ir pripilkite vandens tiek, kad viską apsemtų. Troškinkite, kol vanduo išgaruos.
4. Po šio troškinimo mėsa privalo būti jau beveik paruošta, jeigu ji dar kietoka, pilkite dar vandens ir troškinkite toliau.
5. Kai mėsa išsitroškina, dėkite paprikas, jas šiek tiek apkepinkite.
6. Po paprikų dėkite bulves, vėl pilkite vandens tiek, kad jas apsemtų.
7. Kai bulves išvirs, dėkite konservuotus pomidorus, druską ir likusius prieskonius. Užvirkite, patikrinkite ar pagal skonį nereikia daugiau prieskonių.
8. Patiekite ir skanaukite! :)
Raktažodžiai:
jautiena, svogunai, mesa, mesos troskinys, troskinys, sriuba, saliero saknys, morkos, bulves, paprikos, pomidorai, konservuoti pomidorai, druska, pipirai, cili pipirai
SALDŽIAAŠTRIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Kiaulienos kumpio guliašas su džiovintomis slyvomis
DARŽOVIŲ IR VIŠTIENOS TROŠKINYS
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Jautienos troškinys su daržovėmis
Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis
Tikras vengriškas jautienos guliašas
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
Aštri cukinijų sriuba
Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)
Vengriškas jautienos guliašas kazane
vegetariškas daržovių troškinys su varškės sūriu
Stirnienos mėsos troškinys
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Ant žarijų kepti grill pievagrybiai
Ant žarijų kepti grill pievagrybiai
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Šaltiena su kiauliena ir vištiena
Itališka peperonata
WOK ryžių makaronai su kiauliena
Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS