Troškinta aviena su kopūstais

Kategorija: Daržovių patiekalai / Aviena


Troškinta aviena su kopūstais

Paskelbė:
06 Kovo 2023

Ingredientai


  • aviena: 1,4 kilogramo (jeigu nemėgstate ar neturite, galite naudoti ir kitokią mėsą)
  • švieži kopūstai: 700 gramų
  • rauginti kopūstai: 700 gramų
  • konservuoti miško grybai: 400 gramų
  • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • svogūnai: 2
  • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 3 skiltelių
  • vanduo: 700 mililitrų
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • pipirai
  • lauro lapeliai
  • druska

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia mėsą pamerkiame valandai į vandenį (Aš pati jeigu verdu greitpuodyje, tai mėsą prieš tai įprastai pamerkiu į paprastą vandenį, kad nesusidarytų daug putų ir visokių ten nereikalingų dalykų, ji nubąla truputį, tuomet dar perleidžiu vandeniu, paskui sudedu į puodą, užpilu reikiamą kiekį švaraus vandens, sudedu prieskonius, uždarau ir troškinu).
2. Dedame į greitpuodį, supilame vandenį, supjaustome vieną svogūną, česnakus, druskos, lapelius, uždarome puodą ir troškiname, kol mėsa taps visai minkšta (aš 50 minučių troškinau, kai atidariau jau mėsa narstėsi nuo kauliukų, nes buvo keli gabaliukai su kauliukais).
3. Sudedame šviežius supjaustytus kopūstus, grybus ir troškiname maždaug 10-15 minučių.
4. Per tą laiką, pilame į keptuvę aliejų, supjaustome kitą svogūną, jam pakepus, sudedame raugintus kopūstus ir kepame tiek, kiek troškinasi švieži kopūstai, tai yra maždaug 15 minučių, sudedame cukrų, pomidorų padažą, sumaišome ir sudedame į puodą, dar troškiname, kol beveik nelieka skysčio. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: