Itališkai troškinta vištiena su paprikomis ir grybais

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Itališkai troškinta vištiena su paprikomis ir grybais

Paskelbė:
02 Rugsėjo 2022
Troškinta vištienai itališkai su paprikomis ir grybais, tai nuostabus patiekalas, kuris pradžiugins visą šeimą. Labai rekomenduoju pamėginti. :)



Ingredientai



  • vištienos šlaunelių: 1 kilogramas
  • raudonųjų paprikų: 2 (pjaustytos juostelėmis)
  • svogūnai: 1 (pjaustyti griežinėliais)
  • rudieji pievagrybiai: 450 gramų (stambiai supjaustyti)
  • aštriosios paprikos grūdėliai: truputėlis
  • česnakai: 3 skiltelės (sutraiškytos)
  • raudonasis vynas: 1 puodelis (250 mililitrų)
  • konservuoti pomidorai: 800 gramų
  • druska
  • pipirai
  • bazilikas: truputėlio
  • alyvuogių aliejus: 3 šaukštų


Recepto paruošimas



1. Pradžioje vištieną pabarstome druska ir pipirais. Į gilią keptuvę pilame aliejaus, įkaitiname. Apkepame vištieną maždaug 5 minutes. Išimame iš keptuvės.
2. Tuomet į tą pačią keptuvę dedame svogūnus bei paprikas, kepame maždaug 5 minutes, kol suminkštės. Dedame grybus, česnaką, paskaniname druska, pipirais. Kepame dar apie 7 minutes.
3. Tada įdedame žiupsnelį aštriųjų paprikų, supilame vyną, sudedame vištieną. Paverdame minutę, kad išgaruotų alkoholis.
4. Supilame konservuotus pomidorus, sekame pusę smulkintų bazilikų. Įberiame druskos, pipirų. Verdame 1 valandą ir 10 minučių ant silpnos ugnies.
5. Galiausiai tiekiame su šviežia itališka duona bei bazilikais.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: