VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
Kategorija: Bulvių patiekalai / Vištiena ir paukštiena
- vištų kepenėlės: 500 gramų (tinka ir širdelės)
- lauro lapeliai: poros
- aliejus
- česnakas: 2 didelių skiltelių (ir/ar didelis svogūnas)
- rūkyta šoninė: 150 gramų
- šviežios petražolės: 1 saujos (smulkintos)
- svogūnų laiškai: 1 saujos (smulkinti)
- grietinėlė: 150-200 mililitrų (arba grietinė)
- malti juodieji pipirai
- druska
- keptos bulvės su bulvių prieskoniais, džiovintais krapais ir kmynais
- Iš pradžių vištienos kepenėles nuplauname bei paverdame su lauro lapeliais maždaug 20-30 minučių (galite ir iškart kepinti pasmulkinus). Tuo tarpu smulkiai susipjausome česnaką, šoninę, šviežias petražoles, svogūnų laiškus arba svogūną. Po to, išvirus ir kepenėles pasmulkiname. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, pakepiname česnaką, šoninę, suverčiame supjaustytas kepenėles, petražoles, svogūnų laiškus, pasūdome, gerai išmaišome, pilame grietinėlę, paskaniname juodaisiais pipirais, dar kiek patroškiname.
- Labai gardu patiekti su keptomis bulvėmis (bet manau, ne prasčiau būtų ir su bulvių koše) ir pomidorų, svogūnų, maltų juodųjų pipirų, druskos, grietinės salotomis. Pasimėgaukit:)
- Pastebėjimas: Vietoje vištienos kepenėlių aš galvoju tiktų ir kiaulių, jaučių kepenys, tik tokiu atveju jas jau reikėtų piene valandą kitą arba per naktį palaikyti, kad nebūtų tokios kartokos.
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ŠIRDELĖMIS
Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Avgolemono sriubyte
Kiaušinius dažome natūraliai
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS IR SŪRIU
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTŲ SKILVELIAIS
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
Šventėms – tortas „Snickers“
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Rizotas su grybais
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Aš daugiau nebeperku sviesto, o darau jį pati!
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Vištienos kepsneliai su šonine