Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Aš labai puikiai pamenu, kad savo vaikystėje troškintų vištienos kepenėlių tiesiog negalėjau pakęsti. Prieš kelias dienas ragaudama pas mamą troškintas kepenėles prisiminiau kodėl, bet va kai ragauju jas restorane - visada mėgaujuosi. Ir tada man sukilo principai skaniai pasiruošti kepenėlių savo virtuvėje. Galiu tik pasakyti, kad praėjus kelioms valandoms po tokios vakarienės vis dar čepsėjau iš skanumo. Suaugusiesiems itin patiko, vaikas taip pat ragavo ir sakė, kad skanu, nors pas močiutę net neragavo.
Šį vištienos kepenėlių su svogūnais patiekalą mes pasirinkome valgyti su bulvių koše ir marinuotais agurkais. Buvo agurkais. Tiesa, man norėjosi kiek daugiau drėgmės arba kokio nors padažo. Mačiau keletą receptų, kuriuose vietoje balzamiko acto yra naudojama 100 mililitrų baltojo vyno. Net neabejoju, kad būtų apsivalgymas.
1. Pirmiausia vištienos kepenėles sutvarkykite: nulupkite plėveles, riebalus ir panašiai. Jeigu norisi, galite jas dar pasmulkinti, kad tolygiau keptų.
2. Sutvarkytas vištienos kepenėles užpilkite pienu ir palikite mažiausiai 30 minučių. Mano mama visada kartoja, kad vištienos kepenėlių mirkyti piene visai nereikia, bet aš nusprendžiau, kad nepakenks.
3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje kol suminkštės ir šiek tiek apskrus.
4. Česnaką susmulkinkite ir dėkit pas svogūnus. Pakepinkite 30 sekundžių.
5. Vištienos kepenėles nukoškite, nusausinkite ir dėkite į keptuvę. Apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Kepimo laikas labai priklausys nuo kepamų gabaliukų dydžio. Kepenėlės turi būti apkepę, minkštos, o pergnybus perpus - matysis rausva spalva ir nebėgs kraujas.
6. Pilkite actą arba vyną, berkite cukrų, prieskonius, pipirus, bet ne druską. Pakaitinkite kelias minutes kad nusigaruotų actas arba vynas, atitinkamai.
7. Pačioje pabaigoje pagardinkite druska. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
8. Patarimas: Ruošiant keptas vištienos kepenėles yra tik viena problema - perkepus jos būna kietos ir nelabai skanios. Tad kai jau ateina laikas kepti kepenėles, geriau nesiblaškyti. Dar vienas geras būdas apsisaugoti nuo perkepimo: pirmiau apkepame kepenėles, išimame iš keptuvės, į tą pačią keptuvę verčiame svogūnus ir daryti visus aukščiau išvardintus žingsnius iki 6 žingsnio. Tada beriame kepenėles atgal į keptuvę, išmaišome, pagardiname druska ir nukėlus nuo ugnies leidžiame maždaug minutę pasiskirstyti skoniams.
Šį vištienos kepenėlių su svogūnais patiekalą mes pasirinkome valgyti su bulvių koše ir marinuotais agurkais. Buvo agurkais. Tiesa, man norėjosi kiek daugiau drėgmės arba kokio nors padažo. Mačiau keletą receptų, kuriuose vietoje balzamiko acto yra naudojama 100 mililitrų baltojo vyno. Net neabejoju, kad būtų apsivalgymas.
Ingredientai
- vištienos kepenėlės: 500 gramų
- pienas: ~1 stiklinės
- svogūnai: 3 dideli
- česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
- balzamiko actas: 1-2 valgomųjų šaukštų (arba 100 mililitrų balto vyno)
- grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina, bet tikrai labai tinka)
- rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- pipirai
- provanso žolelės
- aliejus: kepimui (arba ghee sviestas)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos kepenėles sutvarkykite: nulupkite plėveles, riebalus ir panašiai. Jeigu norisi, galite jas dar pasmulkinti, kad tolygiau keptų.
2. Sutvarkytas vištienos kepenėles užpilkite pienu ir palikite mažiausiai 30 minučių. Mano mama visada kartoja, kad vištienos kepenėlių mirkyti piene visai nereikia, bet aš nusprendžiau, kad nepakenks.
3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje kol suminkštės ir šiek tiek apskrus.
4. Česnaką susmulkinkite ir dėkit pas svogūnus. Pakepinkite 30 sekundžių.
5. Vištienos kepenėles nukoškite, nusausinkite ir dėkite į keptuvę. Apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Kepimo laikas labai priklausys nuo kepamų gabaliukų dydžio. Kepenėlės turi būti apkepę, minkštos, o pergnybus perpus - matysis rausva spalva ir nebėgs kraujas.
6. Pilkite actą arba vyną, berkite cukrų, prieskonius, pipirus, bet ne druską. Pakaitinkite kelias minutes kad nusigaruotų actas arba vynas, atitinkamai.
7. Pačioje pabaigoje pagardinkite druska. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
8. Patarimas: Ruošiant keptas vištienos kepenėles yra tik viena problema - perkepus jos būna kietos ir nelabai skanios. Tad kai jau ateina laikas kepti kepenėles, geriau nesiblaškyti. Dar vienas geras būdas apsisaugoti nuo perkepimo: pirmiau apkepame kepenėles, išimame iš keptuvės, į tą pačią keptuvę verčiame svogūnus ir daryti visus aukščiau išvardintus žingsnius iki 6 žingsnio. Tada beriame kepenėles atgal į keptuvę, išmaišome, pagardiname druska ir nukėlus nuo ugnies leidžiame maždaug minutę pasiskirstyti skoniams.
Raktažodžiai:
kepeneles, vistienos kepeneles, pienas, svogunai, cesnakas, actas, garstycios, druska, cukrus, aliejus
Vištienos kepenėlės grietinės padaže
Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Triušio kepenėlės
Vištienos kepenėlių ir pievagrybių mišrainė krepšeliuose
Troškintas veršienos kepsnys su grietine
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže
Caprese Chicken - Vištiena su mocarela, pomidorais ir baziliku
Karštas troškintų daržovių garnyras prie vištienos arba žuvies
Kažkas naujo: Vištienos salotos su mėtomis ir agurkais
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Vištienos šašlykas grietinės ir pomidorų padažo marinate
Vištienos skrandukų ir širdelių troškinys su grietinėle ir daržovėmis
Morkų ir vištienos mišrainė
Bulvių košė su moliūgu
"Paryžietis" mišrainė su rūkyta vištiena, pomidorais, paprikomis ir konservuotais kukurūzais
Virti varškėčiai su bulvėmis
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
Vištienos šlaunelės, keptos ant grotelių