Karališkas paštetas iš veršienos kepenėlių

Kategorija: Mėsos patiekalai


Karališkas paštetas iš veršienos kepenėlių

Paskelbė:
07 Spalio 2022
Šį veršienos kepenų paštetą nėra sunku pagaminti, tik užtrunka šiek tiek laiko. Jis man pats tobuliausias iš visų gamintų. :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~1 kilogramas pašteto. 



Ingredientai



  • veršienos kepenėlės: 150 gramų
  • pienas: 100 mililitrų
  • džiovintos slyvos: 150 gramų
  • sviestas: 50 gramų
  • druska: 1 šaukšto
  • kiaulienos mentė: 500 gramų
  • veršiena: 500 gramų
  • ploni rūkyto šoninės griežinėlių: 125 gramų
  • svogūnai: 250 gramų
  • kvepiantieji pipriai: 10 gramų
  • lauro lapai: 2
  • kiaušiniai: 1
  • padžiūvės batonas: 2 riekių
  • muskatas: 0,5 šaukštelio

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių veršienos kepenėles supjaustome stambiais kubeliais ir užpilame pienu.
2. Paliekame maždaug 3 valandas.
3. Džiovintas slyvas užplikome verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms.
4. Mėsą sumalame mėsmale, suberiame druską, prieskonius ir išmaišome.
5. Tada troškintuve ištirpiname sviestą, uždengiame ir patroškiname mėsą bei susmulkintus svogūnus.
6. Kai išsiskiria sultys, įpilame 1 litrą vandens ir troškiname maždaug valandą.
7. Kai jau mėsa bus beveik minkšta, sudedame supjaustytą batoną ir kepenėles bei nuolatos maišydami troškiname ant mažos ugnies, kol batonas sugers skystį.
8. Išimame lauro lapus, masę atvėsiname ir sumalame per mėsmalę tris kartus.
9. Įmušame kiaušinį, suberiame supjaustytas slyvas. Viską gerai išmaišome.
10. Kekso kepimo formą išklojame šoninės griežinėliais taip, kad sudėjus visą masę, ją būtų galima uždengti šoninės griežinėliais.
11. Formą lengvai pakratome, kad masė lygiai pasiskirstytų, ir kepame maždaug 50 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: