Karališkas paštetas iš veršienos kepenėlių
Kategorija: Mėsos patiekalai
Šį veršienos kepenų paštetą nėra sunku pagaminti, tik užtrunka šiek tiek laiko. Jis man pats tobuliausias iš visų gamintų. :)
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~1 kilogramas pašteto.
1. Iš pradžių veršienos kepenėles supjaustome stambiais kubeliais ir užpilame pienu.
2. Paliekame maždaug 3 valandas.
3. Džiovintas slyvas užplikome verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms.
4. Mėsą sumalame mėsmale, suberiame druską, prieskonius ir išmaišome.
5. Tada troškintuve ištirpiname sviestą, uždengiame ir patroškiname mėsą bei susmulkintus svogūnus.
6. Kai išsiskiria sultys, įpilame 1 litrą vandens ir troškiname maždaug valandą.
7. Kai jau mėsa bus beveik minkšta, sudedame supjaustytą batoną ir kepenėles bei nuolatos maišydami troškiname ant mažos ugnies, kol batonas sugers skystį.
8. Išimame lauro lapus, masę atvėsiname ir sumalame per mėsmalę tris kartus.
9. Įmušame kiaušinį, suberiame supjaustytas slyvas. Viską gerai išmaišome.
10. Kekso kepimo formą išklojame šoninės griežinėliais taip, kad sudėjus visą masę, ją būtų galima uždengti šoninės griežinėliais.
11. Formą lengvai pakratome, kad masė lygiai pasiskirstytų, ir kepame maždaug 50 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaujame!
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~1 kilogramas pašteto.
Ingredientai
- veršienos kepenėlės: 150 gramų
- pienas: 100 mililitrų
- džiovintos slyvos: 150 gramų
- sviestas: 50 gramų
- druska: 1 šaukšto
- kiaulienos mentė: 500 gramų
- veršiena: 500 gramų
- ploni rūkyto šoninės griežinėlių: 125 gramų
- svogūnai: 250 gramų
- kvepiantieji pipriai: 10 gramų
- lauro lapai: 2
- kiaušiniai: 1
- padžiūvės batonas: 2 riekių
- muskatas: 0,5 šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių veršienos kepenėles supjaustome stambiais kubeliais ir užpilame pienu.
2. Paliekame maždaug 3 valandas.
3. Džiovintas slyvas užplikome verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms minutėms.
4. Mėsą sumalame mėsmale, suberiame druską, prieskonius ir išmaišome.
5. Tada troškintuve ištirpiname sviestą, uždengiame ir patroškiname mėsą bei susmulkintus svogūnus.
6. Kai išsiskiria sultys, įpilame 1 litrą vandens ir troškiname maždaug valandą.
7. Kai jau mėsa bus beveik minkšta, sudedame supjaustytą batoną ir kepenėles bei nuolatos maišydami troškiname ant mažos ugnies, kol batonas sugers skystį.
8. Išimame lauro lapus, masę atvėsiname ir sumalame per mėsmalę tris kartus.
9. Įmušame kiaušinį, suberiame supjaustytas slyvas. Viską gerai išmaišome.
10. Kekso kepimo formą išklojame šoninės griežinėliais taip, kad sudėjus visą masę, ją būtų galima uždengti šoninės griežinėliais.
11. Formą lengvai pakratome, kad masė lygiai pasiskirstytų, ir kepame maždaug 50 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skanaujame!
Raktažodžiai:
versiena, pienas, slyvos, pastetas, sviestas, druska, kiaulienos mente, versienos kepeneles, svogunai, sonine, pipirai, kiausiniai, batonas, muskatas
Troškintas veršienos kepsnys su grietine
Keptas veršienos kumpis rankovėje - orkaitėje
Kepta veršienos nugarinė su kaulu, ruošta su česnakiniu padažu
Vištienos kepenėlės orkaitėje su šonine
Vištienos kepenėlių kukulių sriuba
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
BULVIŲ KUKULIAI SU KEPENĖLĖMIS
Vištienos kepenėlės grietinės padaže
Veršienos guliašas su džiovintais baravykais ir pilno grūdo spagečiais
Veršienos kepsneliai, kepti orkaitėje
Keptos kiaulienos kepenėlės su daržovėmis ir svogūnais
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Triušio kepenėlės
Vištienos kepenėlių kotletai / paplotėliai su svogūnų ir pomidorų pagardu
Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais
Pikantiškas paštetas su figom
Burokėlių mišrainė su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
Vištienos kepenėlių ir pievagrybių mišrainė krepšeliuose
Žuvies kotletai be kiaušinio
Vištienos salotos "Praha". Paprastas patiekalas
DARŽOVIŲ IR KIAULIENOS TROŠKINYS
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
Cezario salotos su krevetėmis