Troškintos jautienos kepenys su morkomis

Kategorija: Jautiena, veršiena


Troškintos jautienos kepenys su morkomis

Paskelbė:
07 Liepos 2022
Esu grynesnio maisto mėgėja, tad gamindama maistą, sudėtį įprastai stengiuosi išlaikyti primityvią, beveik nenaudoju jokių prieskonių. Kodėl mėgstu rinktis būtent jautienos kepenis? Mano įsitikinimu, galvijai suvalgo gerokai mažiau cheminių priedų nei kiaulės arba vištos. O kepenys, kaip žinia, yra šioks toks organizmo filtras, kuriame tikriausiai nusėda negeri dalykai, kurių aš tiesiog suvalgyti nenoriu. Kepenų ir morkų santykis šiame patiekale gali būti ir kitoks, gal net vertėtų įdėti daugiau morkų. Šio patiekalo praktiškai tiesiog neįmanoma sugadinti, reikia tik išsaugoti kepenis nesukietėjusias.



Ingredientai



  • jautienos kepenys: 600 gramų
  • morkos: ~800 gramų (9 vidutinio dydžio)
  • malti juodieji pipirai
  • miltai: 1 saujos
  • aliejus
  • druska: pagal skonį
  • svogūnai: pagal skonį (nėra būtina)

Recepto paruošimas



1. Gamindama šį patiekalą niekada morkų neskutu, tai tarsi beprasmis vargas ir gerų medžiagų išmetimas, užtenka tiesiog jas labai gerai nusiplauti bei supjaustyti mažais kubeliais (galima ir sutarkuoti burokų tarka).
2. Keptuvėje užkaitiname šiek tiek aliejaus ir ant pakankamai didelės kaitros kepame, kartas nuo karto pamaišydami. Kepame apie 10 minučių, niekada labai tiksliai neskaičiuoju, tiesiog jos turi išlikti visiškai minkštos ir saldžios.
3. Per tą laiką, kol mūsų morkos kepa, susitvarkome jautienos kepenis. Jeigu matome ant jų kokias nors plėves, galima nulupti, kad po to būtų lengviau kramtyti. Kepenis supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais ir sumaišome su pasirinktais mėgstamais prieskoniais. Galiu patikinti, druskos jums tikrai nereikia, nes kepenys turi savitą specifinį skonį, rekomenduoju pajauti jį negadinant druska. Be to, druska yra linkusi ištraukti drėgmę, o jūs tikrai nenorite valgyti kempine virtusių kepenų. Geriau jau pabarstykite druskos prieš pat valgydami, jeigu kitaip negalite. Taip pat nerekomenduoju dėti ir jokių pieno produktų, nes šie trukdo įsisavinti kepenyse (ir bet kokiame kitame maiste) esančias vertingas medžiagas (tarkime, kraujui stiprinti būtiną geležį).
4. Iškepusias morkas su visu likusiu aliejaus ir jų sulčių mišiniu suverčiame į puodą, kuriame jau turi virti arba bent kaisti nedidelis kiekis vandens. O į keptuvę atėjo laikas sudėti miltuose apvoliotus kepenų gabaliukus. Kepkite ant pakankamai didelės kaitros iš abiejų pusių po kelias minutes, kad minimaliai apskrustų (perkepsite - išsausės). Pabaigus kepti ir prabedus šakute, turi sunktis sultys iš vidaus.
5. Iškepusius kepenų gabalus privalu supjaustyti į smulkius gabaliukus ir suversti viską ant verdančių morkų. Vėlgi pavirti kelias minutes ant nemažos kaitros, kad išgaruotų beveik visas likęs vanduo. Štai ir viskas. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite! :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: