Keptas elnienos kumpis su mėlynių padažu ir salierų koše

Kategorija: Mėsos patiekalai


Keptas elnienos kumpis su mėlynių padažu ir salierų koše

Paskelbė:
25 Balandžio 2022
Kai tik virtuvėje atsiduria žvėrienos, tai mano šypsena sukyla iki ausų... ? Šį kartą virtuvėje atsidūrė elnienos kumpis, kurį patiekiau su mėlynių-čiobrelių padažu ir šilkine salierų koše, dar paskaninau keliais baravykais bei čiobrelių aliejumi. Geras raudonas vynas šalia ir aukštos klasės restoranas namuose garantuotas. ? Labai rekomenduoju!



Ingredientai


  • Elnienai ir marinatui:
    • elnienos kumpis: ~500 gramų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kadagio uogos: kelių
    • šviežias čiobrelis: 1 šakelės
    • rozmarinas: šiek tiek
    • garstyčių grūdeliai
    • pipirai
  • Mėlynių padažui:
    • mėlynės: 0,5 puodelio
    • raudonas vynas: ketvirtadalio puodelio
    • čiobrelio nuskabyti lapeliai: nuo kelių šakelių
    • malti gvazdikėliai: žiupsnio
    • druska
    • pipirai
  • Salierų košei:
    • saliero šaknys: 1
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • pienas: 100 mililitrų
    • druska
    • šviežiai malti pipirai
  • Čiobrelių aliejui:
    • čiobrelis: kelių šakelių
    • česnakas: 1 skiltelės
    • druska
    • alyvuogių aliejus
  • Papildomai:
    • šaldyti baravykai: kelių
    • salotų mišinys

Recepto paruošimas



1. Kepta elniena: Visus prieskonius sutriname grūstuvėje. Šiuo gautu sausu marinatu ištepame elnienos kumpį ir marinuojame maždaug parą laiko.
2. Kumpio kepimo laikas priklauso nuo gabalo storio. Aš pati kumpį apkepiau po 5 minutes iš kiekvienos pusės keptuvėje. Tada pabaigiau kepti orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje dar 5-7 minutes.
3. Iškepusį elnienos kumpį suvyniojame į foliją ir paliekame "pailsėti" maždaug 10 minučių.
4. Mėlynių padažas: Visus ingredientus sudedame į nedidelį prikaistuvį, užverdame ir sumažinę ugnį verdame maždaug 20-30 minučių, kol padažas sutirštėja (turi likti maždaug pusė kiekio).
5. Salierų košė: Nulupame salierą ir supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į puodą bei užpilame pienu ir grietinėle.
6. Užviriname ir sumažinę kaitrą verdame, iki salieras suminkštėja.
7. Skystį nupilame į atskirą puodelį, salierą sutriname blenderiu, pagal norimą košės tirštumą įpilame pieno-grietinėlės mišinio, įberiame druskos bei pipirų.
8. Čiobrelių aliejus: Grūstuvėje sutriname česnaką su trupučiu druskos, tada suberiame čiobrelio lapelius ir dar patriname grūstuvėje.
9. Įpilame kelis šaukštus aliejaus ir viską gerai išmaišome.
10. Baravykai: Baravykus apskrudiname gerai įkaitintame svieste.
11. Patiekimas: Elnienos kumpį supjaustome plonais griežinėliais, dedame į pašildytą lėkštę, uždedame vieną šaukštelį mėlynių padažo. Šalia dedame salierų košės, dedame paskrudintus baravykus, viską pašlakstome čiobrelių aliejumi. Tiekiame su paprastomis salotomis, apšlakstytomis aliejumi bei citrinos sultimis. Ir būtinai su raudono vyno taure. ? Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: