Kepta traški višta orkaitėje su majonezu

Kategorija: Vištiena ir paukštiena


Kepta traški višta orkaitėje su majonezu

Paskelbė:
10 Lapkričio 2022
Kai lauke apsiniaukę, drėgna bei niūru, tai savo virtuvėje ruošiami pietūs, kepami įvairiausi pyragai man tikrai savotiškai praskaidrina nuotaiką ir namuose pasidaro taip jauku ir gera. Su visa šeima vieningai pietums nutarėme išsikepti vištą, įdaryta obuoliais. Vau, kaip pakvipo visi namai ir kokie skanūs gavosi pietūs. Eilinį kartą pasiteisino receptas su majonezu, kurį šį kartą rekomenduoju ir Jums. 



Ingredientai


  • vištos: 1 (manoji svėrė apie 2 kilogramus)
  • česnakas
  • pipirai
  • druska
  • vištienos prieskoniai
  • majonezas
  • sviestas
  • obuoliai: kelių
  • bulvės: kelios


Recepto paruošimas



1. Vištą įtriname česnaku, visais nurodytais prieskoniais, majonezu ir uždengus paliekame marinuotis bent 3 valandas (galite palikti ir per visą naktį).
2. Bulvėse padarome įpjovimus, jas dar sutepame aliejumi ir pagardiname druska bei mėgstamais prieskoniais.
3. Prieš dedant į kepimo skardą vištą, ją dar vieną kartą sutepame majonezu.
4. Ant skardos, užtiestos kepimo popieriumi padedame vištą, į kurios vidų sudedame obuolius šalia sudedame bulves.
5. Dedame kepti į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 90 minučių.
6. Bebaigiant kepti vištą sutepame sviestu.
7. Višta gerai iškepa, plutelė būna traški, trumpai tariant nuostabi. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: