Vištienos suktinukai ir kepenėlių paštetas su svogūnų džemu
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Ingredientai
- petražolės: ryšleio
- kietasis sūris: ~30 gramų
- migdolų drožlės
- alyvuogių aliejus
- vištienos krūtinėlė: 250 gramų
- saulėje džiovinti pomidorai
- Prosciutto kumpis
- pipirai
- šparaginės pupelės
- česnakas: 3 skiltelių
- sviestas: 40 gramų
- svogūnai: 1
- česnakas: 2-3 skiltelių
- brendis: 50 mililitrų
- čiobrelis bei muskatas: žiupsnelio
- sviestas: 50 gramų
- vištienos kepenėlės: 200 gramų
- raudonieji svogūnai: 1
- raudonas vynas: 2 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- čiobrelis
- balzamiko actas: 1 valgomojo šaukšto
- vanduo: 50 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Petražolių pesto: Petražoles smulkiai sukapojame, sumaišome su susmulkintomis migdolų drožlėmis, tarkuotu kietuoju sūriu, alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu druskos.
2. Vištienos suktinukai: Vištienos krūtinėlę išmušame kiek įmanoma ploniau, aptepame petražolių pesto, klojame prosciutto kumpį, sudedame saulėje džiovintus pomidorus, pjaustytus juostelėmis.
3. Šitaip paruoštą vištienos krūtinėlę gražiai susukame ir apkepame keptuvėje iš visų pusių.
4. Šparagines pupelės: Suberiame į verdantį vandenį ir verdame 3 minutes.
5. Tuomet nukošiame ir perskalaujame lediniu vandeniu.
6. Suberiame į keptuvę, įspaudžiame česnako ir viską apkepiname svieste, kol šparaginės pupelės tampa minkštos.
7. Vištienos kepenėlių paštetas: Keptuvėje pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, įspaudžiame česnako skilteles, sudedame vištienos kepenėles, sviestą, įberiame muskato ir čiobrelių.
8. Kepimo pabaigoje supilame brendį. Visą masę sutriname blenderiu arba sumalame mėsmale.
9. Paliekame atvėsti.
10. Svogūnų džemas: Raudonąjį svogūną smulkiai sukapojame ir pakepiname keptuvėje iki kol suminkštės ir kiek paruduos.
11. Iškepusius, beriame į puodą, ten pat supilame vyną, balzamiko actą bei vandenį, įberiame cukraus ir čiobrelių. Uždengiame dangtį ir troškiname ant mažos kaitros maždaug 45 minutes.
12. Paskui pertriname per sietelį ir paliekame atvėsti.
13. Vištienos kepenėles patiekiame kartu su svogūnų džemu, viršų apibarstydami citrinos žievele. Fantastiškas derinys!