Virtas veršio liežuvis
Kategorija: Mėsos patiekalai
![Virtas veršio liežuvis](/uploads/posts/2022-02/medium/1644143238_virtas-versio-liezuvis-medium.jpg)
Virtas veršio (galite rinktis ir jaučio, bet aš šį kartą savo namuose turėjau veršio) liežuvis - nuostabus užkandis arba karštas patiekalas antrai Kalėdų dienai, bet kuriai kitai šventei ir kiekvienai dienai. Man nerealiai skanu patiekti su juoda duona ir mėgstamu majonezu. Vyras labai džiaugiasi ragaudamas jį prie šalto alaus bokalo arba užkąsdamas taurelę tauresnio gėrimo.
1. Sūrymas: Visus nurodytus ingredientus sudedame į puodą, užverdame ir atvėsiname.
2. Tada užpilame liežuvius atvėsusiu sūrymu. Liežuviai privalo būti apsemti.
3. Laikome liežuvius panardintus į sūrymą šaldytuve 7 paras. Sūrymas prisotina liežuvius prieskonių aromatais bei jį suminkština.
4. Prieš virdami liežuvius, išimame juos iš sūrymo bei nuplauname.
5. Tuomet liežuvius sudedame į šaltą vandenį ir užverdame. Nugraibome vis atsirandančias putas.
6. Įdedame druskos (nors ir liežuviai mirko sūryme, bet druskos gali pritrūkti, tad vandenį dar šiek tiek pasūdome).
7. Sumažiname ugnį iki minimumo, sudedame prieskonines daržoves, pipirus ir žoleles. Veršio liežuvius verdame 1-1,5 valandos (jeigu rinksitės jaučio 2,5-3 valandas).
8. Ar liežuviai jau yra išvirę ir yra minkšti, tikriname įsmeigę smeigtuką į storiausią liežuvio dalį.
9. Išvirusius liežuvius išgriebiame bei nulupame. Kad nebūtų taip karšta, galima liežuvius trumpam pakišti po šalto vandens srove.
10. Po to nuluptus liežuvius dedame atgal į sultinį, kuriame virė ir dar kartą užverdame. Atvėsiname sultinyje. Skanaujame!
Ingredientai
- veršio liežuviai: 3 (arba 1 jaučio)
- svogūnai: 1
- morkos: 2 (nedidelių)
- porai: 1 nedidelio
- saliero šaknis: gabaliuko
- česnakas: kelių skiltelių
- juodieji pipirai: kelių grūdelių
- šviežios žolelės pasirinktai: 1 saujelės (čiobrelis, petražolės ir panašiai)
- Sūrymui:
- cukrus: 200 gramų
- druska: 300 gramų
- kadagio uogos: 6
- gvazdikėliai: 6
- lauro lapai: 2
- vanduo: 2 litrų
- juodieji pipirai: 6 grūdelių
Recepto paruošimas
1. Sūrymas: Visus nurodytus ingredientus sudedame į puodą, užverdame ir atvėsiname.
2. Tada užpilame liežuvius atvėsusiu sūrymu. Liežuviai privalo būti apsemti.
3. Laikome liežuvius panardintus į sūrymą šaldytuve 7 paras. Sūrymas prisotina liežuvius prieskonių aromatais bei jį suminkština.
4. Prieš virdami liežuvius, išimame juos iš sūrymo bei nuplauname.
5. Tuomet liežuvius sudedame į šaltą vandenį ir užverdame. Nugraibome vis atsirandančias putas.
6. Įdedame druskos (nors ir liežuviai mirko sūryme, bet druskos gali pritrūkti, tad vandenį dar šiek tiek pasūdome).
7. Sumažiname ugnį iki minimumo, sudedame prieskonines daržoves, pipirus ir žoleles. Veršio liežuvius verdame 1-1,5 valandos (jeigu rinksitės jaučio 2,5-3 valandas).
8. Ar liežuviai jau yra išvirę ir yra minkšti, tikriname įsmeigę smeigtuką į storiausią liežuvio dalį.
9. Išvirusius liežuvius išgriebiame bei nulupame. Kad nebūtų taip karšta, galima liežuvius trumpam pakišti po šalto vandens srove.
10. Po to nuluptus liežuvius dedame atgal į sultinį, kuriame virė ir dar kartą užverdame. Atvėsiname sultinyje. Skanaujame!
Raktažodžiai:
liezuvis, mesa, mesos patiekalai, versio liezuvis, uzkandziai, versiena, virtas liezuvis, jaučio liezuvis
![Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis](/uploads/posts/2019-04/medium/1556228775_dsc_0262.jpg)
Su kadagio uogomis virtas jaučio liežuvis
![DARŽOVIŲ IR MĖSYTĖS MIŠRAINĖ](/uploads/posts/2019-03/medium/1553820297_darzoviu-ir-mesytes-misraine-medium.jpg)
DARŽOVIŲ IR MĖSYTĖS MIŠRAINĖ
![PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS](/uploads/posts/2019-03/medium/1553660425_pikantiska-uzkandele-prie-vyno-ar-alaus-medium.jpg)
PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS
![Vištienos skrandukai prie alaus](/uploads/posts/2019-04/medium/1554889480_vistienos-skrandukai.jpg)
Vištienos skrandukai prie alaus
![Kiaulienos karka be kaulo troškinta obuolių sultyse](/uploads/posts/2021-11/medium/1636635012_kiaulienos-karka-troskinta-obuoliu-sultyse-medium.jpg)
Kiaulienos karka be kaulo troškinta obuolių sultyse
![Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje](/uploads/posts/2020-12/medium/1607096086_silke-alaus-tesloje-medium.jpg)
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
![Morkų ir silkės užtepėlė](/uploads/posts/2021-11/medium/1636986038_morku-ir-silkes-uztepele-medium.jpg)
Morkų ir silkės užtepėlė
![Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)](/uploads/posts/2020-12/medium/1607096154_morku-ir-silkes-uztepele-medium.jpg)
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
![RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS](/uploads/posts/2019-03/medium/1553656091_rukytos-zuvies-misraine-su-ryziais-medium.jpg)
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS
![Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė](/uploads/posts/2020-12/medium/1607095180_vistienos-ir-morku-uztepele-medium.jpg)
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
![Prieskoninis aliejus salotoms](/uploads/posts/2020-01/medium/1579766370_aromatinis-alyvuogiu-aliejus-518a14c94c149.jpg)
Prieskoninis aliejus salotoms
![AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS](/uploads/posts/2019-03/medium/1553661999_astri-zirniu-sriuba-su-darzovemis-medium.jpg)
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
![MARINATAS SU APELSINAIS VIŠTIENAI](/uploads/posts/2019-03/medium/1553815030_marinatas-su-apelsinais-vistienai-medium.jpg)
MARINATAS SU APELSINAIS VIŠTIENAI
![DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ŠIRDELĖMIS](/uploads/posts/2019-03/medium/1553819555_darzoviu-misraine-su-sirdelemis-medium.jpg)
DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ŠIRDELĖMIS
![PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS](/uploads/posts/2019-03/medium/1553815060_puikus-marinatas-darzovems-receptas-medium.jpg)
PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS
![VARŠKĖS SPURGYTĖS SU SKYLUTE](/uploads/posts/2019-03/medium/1553654519_varskes-spurgytes-su-skylute-medium.jpg)
VARŠKĖS SPURGYTĖS SU SKYLUTE
![GREITAS ŠPROTŲ UŽKANDIS](/uploads/posts/2019-03/medium/1553659838_greitas-sprotu-uzkandis-medium.jpg)
GREITAS ŠPROTŲ UŽKANDIS
![Veganiški blyneliai / lietiniai - tikrai labai paprastai pagaminami!](/uploads/posts/2019-12/medium/1576160230_veganiski-blyneliai-lietiniai-medium.jpg)
Veganiški blyneliai / lietiniai - tikrai labai paprastai pagaminami!
![BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS](/uploads/posts/2019-03/medium/1553804718_barbecue-padazas-receptas-medium.jpg)
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
![TUNO SALOTOS SU SKREBUČIAIS](/uploads/posts/2019-03/medium/1553727993_tuno-salotos-skrebuciais-medium.jpg)
TUNO SALOTOS SU SKREBUČIAIS
![SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS](/uploads/posts/2019-03/medium/1553728460_salotos-su-spinokais-tunu-ir-kiausiniais-medium.jpg)
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
![Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus](/uploads/posts/2020-01/thumbs/1579777389_pikantiski-sausainiai-prie-alaus.jpg)
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
![VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ](/uploads/posts/2019-03/medium/1553823104_vokiska-bulviu-misraine-medium.jpg)
VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ
![Šernienos guliašas](/uploads/posts/2021-11/medium/1636630385_sernienos-guliasas-medium.jpg)
Šernienos guliašas