Marinatas armėniškiems šašlykams.
Kategorija: Marinatai
Šis marinato receptas ne šiaip geras, o tiesiog unikalus. Mėsa jame marinuojasi vos 40 min, o taip pat gali būti be šaldytuvo 2-3 dienas ir nesugesti. Bet neverta pamiršti, kad mėsa turi būti kokybiška, taipogi nepalikti jos tiesioginiuose saulės spinduliuose.
Ingredientai:
saulėgrąžų aliejus – 200 ml
svogūnai – 0,5 kg
jautiena – 1,5 kg
juodi malti pipirai pagal skonį
kalendra džiovinta pagal skonį
druska pagal skonį
kalendros lapai pagal skonį
1. Į indo dugną supilkite saulėgrąžų aliejų. Toliau berkite juoduosius pipirus. Pagal pageidavimą – džiovintas kalendros sėklytes ir žalius lapus. Pasūdykite ir neilgam palikite.
2. Supjaustykite kiekvieną svogūną į 4 dalis. Patį smulkiausią svogūną susmulkinkite ir sutrinkite su nedideliu druskos kiekiu. Dėkite svogūnus į aliejų.
3. Stambiai supjaustykite mėsą. Galima imti jautieną arba kiaulieną. Dėkite mėsą į puodą su marinatu ir permaišykite. Svogūnus,kurie atsidūrė viršuje, pasukite įpjova į mėsą. Palaukite 40 min ir galite ruošti!
Ingredientai:
saulėgrąžų aliejus – 200 ml
svogūnai – 0,5 kg
jautiena – 1,5 kg
juodi malti pipirai pagal skonį
kalendra džiovinta pagal skonį
druska pagal skonį
kalendros lapai pagal skonį
1. Į indo dugną supilkite saulėgrąžų aliejų. Toliau berkite juoduosius pipirus. Pagal pageidavimą – džiovintas kalendros sėklytes ir žalius lapus. Pasūdykite ir neilgam palikite.
2. Supjaustykite kiekvieną svogūną į 4 dalis. Patį smulkiausią svogūną susmulkinkite ir sutrinkite su nedideliu druskos kiekiu. Dėkite svogūnus į aliejų.
3. Stambiai supjaustykite mėsą. Galima imti jautieną arba kiaulieną. Dėkite mėsą į puodą su marinatu ir permaišykite. Svogūnus,kurie atsidūrė viršuje, pasukite įpjova į mėsą. Palaukite 40 min ir galite ruošti!
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Kiaušinius dažome natūraliai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Šašlykų receptas su „Vytautu“
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Jautienos troškinys su daržovėmis
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Šašlykai greituoju būdu..
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Naudingi patarimai apie daržoves
3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Šaltiena
Šventėms – tortas „Snickers“
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Airiškai lėtai troškinta jautiena
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Klasikinis medaus tortas
Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms
Garsus Vienuolio receptas: padeda išnaikinti vėžines ląsteles ir stiprina imunitetą!