SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Kategorija: Marinatai
- vištiena: ~750 gramų
- aliejus: šlakelis (kepimui)
- sojos padažas: 4 valgomųjų šaukštų
- medus: 3 valgomųjų šaukštų
- baltojo vyno actas: 2 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 2 skiltelių (arba džiovintas česnakas)
- maltas imbieras: 1 valgomojo šaukšto
- alyvuogių aliejus: 175 mililitrų (į marinatą)
- šviežiai malti juodieji pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- Iš pradžių vištieną nuplauname bei leidžiame vandeniui nuvarvėti.
- Tuomet dideliame dubenyje sumaišome visas marinato sudėtines dalis.
- Tada mėsą panardiname į skystį bei kelis kartus apverčiame.
- Leidžiame pasimarinuoti mažiausiai 4 valandas prieš kepant, bet idealiausia jei marinuosis per visą naktį.
- Po to įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus bei sudedame vištienos gabalėlius. Įpilame vandens bei troškinti, kol mėsa suminkštėja ir dailiai apskrunda. Labai gardu valgyti su troškintomis daržovėmis. Skanaus!
- Pastebėjimas: Vištieną labai rekomenduojame palikti pasimarinuoti per visą naktį, tuomet skonis bus pats geriausias.
- Pastebėjimas: Marinatas paprastas bei greitai pagaminamas. Tik tenka palaukti, kol galima kepti. Toks marinatas tinka ir vištienai ir jautienai. Jeigu Jums norisi aitrumo, įmaišykite truputį čili pipiriukų. Mėsa gaunasi labai minkšta bei įgauna nepakartojamą skonį ir aromatą. Tikrai labai rekomenduojame išmėginti.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
Keptos sezaminės vištienos receptas
Kiaušinius dažome natūraliai
MARINATAS SU APELSINAIS VIŠTIENAI
VIŠTIENOS BLAUZDELĖS MEDAUS - CINAMONO MARINATE
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!
PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS
Jamaikietiškas marinatas
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
KEPTOS STINTOS (+ MARINATAS)
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Lašišos iešmeliai