Šašlykų receptas su „Vytautu“
Kategorija: Grill / Kepsninės / Šašlykinės maisto receptai / Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas
Kadangi „Vytautas“ vanduo paprastas, tai ir aš į viską pažiūrėjau paprastai. Kažkada esu valgiusi labai gardžių šašlykų marinuotų tik su gausiu kiekiu petražolių, druska ir pipirais, tad pagalvojau dar pridėsiu prie šio rinkinio maltos kalendros (salsva kalendra kiaulienai labai draugiškas prieskonis). O mėsą rinkausi sprandinę. Apie tai, kokią mėsą geriausiai rinktis šašlykams jau esu šiame bloge kalbėjusi su patyrusiais mėsininkais – Zenonu ir Edvinu. Ir mano tėtis yra labai geras mėsos ekspertas. Tai visi šie vyrai be išimties rekomenduoja šašlykui rinktis kiaulienos sprandinę, nes tie maži riebaliukai tai skonio ir minkštumo garantas. Nesakau, kad iš kumpio šašlykai nepavyks, bet su sprandine visada paprasčiau. Na o kad mano mėgstamas „Vytautėlis“ dar šašlykams gerumo ir minkštumo prideda tai patikrintas faktas. Vaikai šašlykus valgė, net ausys linko, man taip pat jie įsiminė. Siūlau ilgai nelaukus patiems išbandyti.
Reikės:
Reikės:
- 1 kg kiaulienos sprandinės
- 400 ml „Vytauto“
- pundelio petražolių
- 1 šaukštelio maltos kalendros
- druskos ir pipirų
Panašūs receptai
Kiaulienos sprandinės šašlykai marinuoti kefyre
Senovinis šašlykų receptas su actu
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Šašlykai majonezo marinate su paprikom
Minkštutis su kiviais greitai pamarinuotas šašlykas
Šašlykai greituoju būdu..
Tobulai skanūs kiaulienos kepsniukai
Skanesnių šašlykų neragavote
Marinatas armėniškiems šašlykams.
SAUSAS MARINATAS KIAULIENAI
Geriausias mėsos marinato receptas. 40 minučių ir baigta!
Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas