Minkštutėlis vos per pusvalandį pamarinuotas šašlykas
Kategorija: Grill / Lauke / Marinatai
Autorius apie receptą: Sultingo šašlyko paslaptis - nuoširdus jo minkymas, galite šį darbą patikėti stipresniems draugams, nes nuo minkymo stiprumo priklausys galutinis rezultatas! Receptas ypač praverčia, kai iš vakaro pamirštate pasimarinuoti šašlyką ar netikėtai nusprendžiate nulėkti į gamtą!
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
1.
Mėsą supjaustykite stambesniais gabalais (maži gabaliukai kepdami daug labiau išdžiūva). Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
2.
Mėsą dideliame dubenyje sumaišykite su prieskoniais, degtine ir svogūnais ir apie 20-30 minučių intensyviai ja minkykite. Šiame etape mėsos jo būdu nesūdykite, nes tai ją išdžiovins!
3.
Prieš kepant, svogūnus būtinai nuo mėsos gabaliukų nurankiokite, nes jie linkę svilti. Mėsą pagardinkite pagal skonį druska.
4.
Maukite mėsą ant iešmo ir kepkite. Jeigu norisi dar daugiau aromatų, kepant galima apšlakstyti vynu (bet bus tikrai labai skanu ir be to).
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 4
1 kilogramas | kiaulienos sprandinės |
1 kilogramas | svogūnų |
50 gramų | degtinės |
šiek tiek | džiovintų bazilikų |
šiek tiek | mairūno |
šiek tiek | raudonėlio |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
1.
Mėsą supjaustykite stambesniais gabalais (maži gabaliukai kepdami daug labiau išdžiūva). Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
2.
Mėsą dideliame dubenyje sumaišykite su prieskoniais, degtine ir svogūnais ir apie 20-30 minučių intensyviai ja minkykite. Šiame etape mėsos jo būdu nesūdykite, nes tai ją išdžiovins!
3.
Prieš kepant, svogūnus būtinai nuo mėsos gabaliukų nurankiokite, nes jie linkę svilti. Mėsą pagardinkite pagal skonį druska.
4.
Maukite mėsą ant iešmo ir kepkite. Jeigu norisi dar daugiau aromatų, kepant galima apšlakstyti vynu (bet bus tikrai labai skanu ir be to).
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Šašlykai greituoju būdu..
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Minkštutis su kiviais greitai pamarinuotas šašlykas
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
Šventėms – tortas „Snickers“
Universalus marinatas mėsai ir paukštienai kepant ant grilio - labai skanus!
Baltas padažas kotletams
keptos anties receptas
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
Naminis vyšnių likeris
AVIENOS ŠAŠLYKAS
Sausainiai su varške „Vokeliai“
MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA IR BROKOLIAIS
Grybų padažas
Raudonojo aksomo tortas