Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis
Kategorija: Grybų patiekalai / Žuvies patiekalai
INGREDIENTAI
- Ryžiai 320 g arborio
- Svogūnai 1 vnt. mažas
- Pomidorai 1 vnt. sultingas
- Voveraitės 40 vnt. vidutinio dydžio
- Rūkyta lašiša 80 g karšto rūkymo
- Degtinė 3 valg. š.
- Rūgštynės 30 g kapotų
- Druska 1 žiupsnelis stambios kokybiškos
KAIP GAMINTI
1. Nedideliame puode išsivirkite 0,5 litro žuvies sultinio.
2. Į aukštą puodą įpilkite truputį alyvuogių aliejaus, jame pakepinkite susmulkintą svogūną.
3. Supilkite ryžius, juos iš pradžių pakepinkite, kad sugertų aliejų, tada lėtai garinkite papildydami sultiniu ir nepavargdami maišykite.
4. Nuplaukite voveraites, nusausinkite ir pakaitinkite keptuvėje be jokių riebalų. Nugarinkite vandenį nupildami į kiaurasamtį, kol voveraitės išsausės.
5. Įpilkite į keptuvę tyro alyvuogių aliejaus, lengvai pakepinkite voveraites, pasūdykite.
6. Kitoje keptuvėje pakaitinkite lašišą ją nugarindami 2–3 šaukštais degtinės. Supilkite lašišą į rizotą, išmaišykite.
7. Į rizotą sutarkuokite sultingą pomidorą be odelės, išmaišykite.
8. Patiekdami lėkštėje, rizotą paryškinkite voveraitėmis ir smulkintomis rūgštynėmis, pabarstykite juodaisiais pipirais iš malūnėlio.
2. Į aukštą puodą įpilkite truputį alyvuogių aliejaus, jame pakepinkite susmulkintą svogūną.
3. Supilkite ryžius, juos iš pradžių pakepinkite, kad sugertų aliejų, tada lėtai garinkite papildydami sultiniu ir nepavargdami maišykite.
4. Nuplaukite voveraites, nusausinkite ir pakaitinkite keptuvėje be jokių riebalų. Nugarinkite vandenį nupildami į kiaurasamtį, kol voveraitės išsausės.
5. Įpilkite į keptuvę tyro alyvuogių aliejaus, lengvai pakepinkite voveraites, pasūdykite.
6. Kitoje keptuvėje pakaitinkite lašišą ją nugarindami 2–3 šaukštais degtinės. Supilkite lašišą į rizotą, išmaišykite.
7. Į rizotą sutarkuokite sultingą pomidorą be odelės, išmaišykite.
8. Patiekdami lėkštėje, rizotą paryškinkite voveraitėmis ir smulkintomis rūgštynėmis, pabarstykite juodaisiais pipirais iš malūnėlio.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Pica su voveraitėmis
Rūgštynių sriuba
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
ŽEMAITIŠKI BLYNAI KITAIP (SU VOVERAITĖMIS)
Su voveraitėmis troškintas triušis
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Avgolemono sriubyte
Purus cukinijų ir ryžių apkepas
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys
Rizotas su grybais
Pikantiški kiaulienos iešmeliai
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Skaniausia rūgštynių sriuba
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
Tortas „Paukščių pienas“, teisingiausias mano močiutės receptas