Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis

Kategorija: Grybų patiekalai / Žuvies patiekalai


Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis

Paskelbė:
11 Balandžio 2019

INGREDIENTAI

  • Ryžiai    320 g    arborio
  • Svogūnai    1 vnt.    mažas
  • Pomidorai    1 vnt.    sultingas
  • Voveraitės    40 vnt.    vidutinio dydžio
  • Rūkyta lašiša    80 g    karšto rūkymo
  • Degtinė    3 valg. š.
  • Rūgštynės    30 g    kapotų
  • Druska    1 žiupsnelis    stambios kokybiškos

KAIP GAMINTI

1. Nedideliame puode išsivirkite 0,5 litro žuvies sultinio.
2. Į aukštą puodą įpilkite truputį alyvuogių aliejaus, jame pakepinkite susmulkintą svogūną.
3. Supilkite ryžius, juos iš pradžių pakepinkite, kad sugertų aliejų, tada lėtai garinkite papildydami sultiniu ir nepavargdami maišykite.
4. Nuplaukite voveraites, nusausinkite ir pakaitinkite keptuvėje be jokių riebalų. Nugarinkite vandenį nupildami į kiaurasamtį, kol voveraitės išsausės.
5. Įpilkite į keptuvę tyro alyvuogių aliejaus, lengvai pakepinkite voveraites, pasūdykite.
6. Kitoje keptuvėje pakaitinkite lašišą ją nugarindami 2–3 šaukštais degtinės. Supilkite lašišą į rizotą, išmaišykite.
7. Į rizotą sutarkuokite sultingą pomidorą be odelės, išmaišykite.
8. Patiekdami lėkštėje, rizotą paryškinkite voveraitėmis ir smulkintomis rūgštynėmis, pabarstykite juodaisiais pipirais iš malūnėlio.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: