RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI
Kategorija: Marinatai
- grybai: 1 kilogramo
- vanduo: 120-200 gramų
- 30% actas: 50-70 gramų
- druska: 15-20 gramų
- juodieji pipirai: 15 žirnelių
- kvapieji pipirai: 10 žirnelių
- lauro lapai: 2
- svogūnai: 1-2
- morkos: 1
- Iš pradžių marinavimui geriausia atrinkti mažesnius grybus arba dalimis supjaustyti didesnius. Grybus nuplaukite, nusausinkite. Tada maždaug 5-10 minučių virkite savo sultyse, arba jeigu grybai sausesni įpilkite šiek tiek vandens.
- Karčius bei sąlyginai nuodingus grybus virkite atskirai. Kitame inde pakepinkite supjaustytus svogūnus, įpilkite vandens pridėkite supjaustytas morkas, kvapiųjų pipirų, pavirinkite keletą minučių, bebaigiant virti įpilkite acto. Grybus išgriebkite iš puodo, apdžiovinkite bei supilkite į marinatą, pavirinkite kokias 4-5 minutes, sudėkite likusius prieskonius ir pasūdykite. Išgriebkite, sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, kad apsemtų bei sandariai užsukite. Mėgaukitės:)
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Kiaušinius dažome natūraliai
Senoviškai marinuoti baravykai
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Avienos šonkauliukai su obuoliais ir makaronais
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Marinuoti baravykai žiemai
KEPTŲ MOLIŪGŲ SRIUBA SU VIŠTIENOS KUKULIAIS
Marinuoti baravykai
Skanusis Editos marinatas daržovėms
Šašlykai greituoju būdu..
Stirnienos mėsos troškinys
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
Grybai su riešutais
DARŽOVIŲ SRIUBA SU KARIU IR KOKOSO PIENU