RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI
Kategorija: Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

- grybai: 1 kilogramo
- vanduo: 120-200 gramų
- 30% actas: 50-70 gramų
- druska: 15-20 gramų
- juodieji pipirai: 15 žirnelių
- kvapieji pipirai: 10 žirnelių
- lauro lapai: 2
- svogūnai: 1-2
- morkos: 1
- Iš pradžių marinavimui geriausia atrinkti mažesnius grybus arba dalimis supjaustyti didesnius. Grybus nuplaukite, nusausinkite. Tada maždaug 5-10 minučių virkite savo sultyse, arba jeigu grybai sausesni įpilkite šiek tiek vandens.
- Karčius bei sąlyginai nuodingus grybus virkite atskirai. Kitame inde pakepinkite supjaustytus svogūnus, įpilkite vandens pridėkite supjaustytas morkas, kvapiųjų pipirų, pavirinkite keletą minučių, bebaigiant virti įpilkite acto. Grybus išgriebkite iš puodo, apdžiovinkite bei supilkite į marinatą, pavirinkite kokias 4-5 minutes, sudėkite likusius prieskonius ir pasūdykite. Išgriebkite, sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu, kad apsemtų bei sandariai užsukite. Mėgaukitės:)
Panašūs receptai

Marinuoti grybai

Senoviškai marinuoti baravykai

Marinuoti baravykai

Kaip doroti grybus ir skaniai paruošti žiemai

Marinuoti miško grybai

Marinuoti baravykai 3

Grybų sūdymas žiemai

Marinuotos stintos | Receptas

Marinuoti baravykai žiemai 2

Švelniai marinuotos voveraitės

Marinuoti baravykai žiemai

Marinuotos paprikos žiemai